2012-06-23 11:46:04
Φωτογραφία για Reuters: H Toυρκία επιβεβαίωνει την κατάρριψη του F4
Το γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε από τη Συρία το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-4, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί την Παρασκευή, μεταδίδει το Reuters.

Όπως επισημαίνεται η Τουρκία θα καθορίσει τη στάση και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα όταν διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Παράλληλα οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοούμενων πιλότων συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας μετέδωσαν ότι ο στρατός παραδέχτηκε πως χτύπησε το τουρκικό αεροσκάφος πάνω από τα χωρικά ύδατα της χώρας.

«Η αεράμυνά μας αντιμετώπισε ένα στόχο ο οποίος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας πετώντας πάνω από τα χωρικά μας ύδατα και τον κατέρριψε. Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ένα τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος», ανέφερε ανακοίνωση των συριακών ένοπλων δυνάμεων.

To βράδυ της Παρασκευής ο Τούρκος πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη στην Αγκυρα σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υπουργού Αμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΑ πτέραρχου Μεχμέτ Ερτέν και του διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ