2012-06-22 14:11:09
Φωτογραφία για Σπείρα εισαγωγής ναρκωτικών εξάρθρωσε η Αστυνομία στην Κύπρο
Η Αστυνομία πιστεύει πως εξάρθρωσε μεγάλη σπείρα που εισήγαγε τον τελευταίο καιρό ναρκωτικά στην Κύπρο, μετά τη σύλληψη πέντε ατόμων στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν 26 κιλά κάνναβης συσκευασμένα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ Πανίκος Σταύρου, πριν λίγο καιρό η Υπηρεσία εντόπισε κάποια άτομα τα οποία θεωρήθηκαν ως ύποπτα για εισαγωγή ναρκωτικών στην Κύπρο και τέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Χθες ένα από τα άτομα αυτά, ανέφερε, αφίχθηκε από την Ελλάδα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και συνομιλούσε με δυο άλλα άτομα. Μπήκαν σε δυο διαφορετικά ταξί και κατευθύνθηκαν οι δυο σε ένα ξενοδοχείο και ο άλλος που κρατούσε μια βαλίτσα σε άλλο ξενοδοχείο.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε, αφού έφυγαν από τα ξενοδοχεία συναντήθηκαν στη Λάρνακα με ακόμα ένα άτομο. «Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν ξανά πίσω στο ξενοδοχείο, όπου πέμπτο άτομο εντοπίστηκε να κρατά και αυτό μια βαλίτσα. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν πεζοί προς τα πλακόστρωτα της Λάρνακας, στην Πλατεία», πρόσθεσε..


«Τους ανακόψαμε και βρήκαμε μέσα στην βαλίτσα ότι είχε 26 κιλά κάνναβης συσκευασμένα. Συνελήφθηκαν οι τέσσερις, ενώ το πέμπτο άτομο οδηγήθηκε στην Υπηρεσία. Μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών, 1,5 γραμμάριο, νάιλον και λαδόκολλες παρόμοιες με συσκευασία ναρκωτικών, καθώς επίσης και ένα χαρτονόμισμα 100 ευρώ που πιστεύεται ότι είναι πλαστό και συνελήφθηκε και αυτό».

Ανέφερε, εξάλλου, πως δυο τέτοια χαρτονομίσματα βρέθηκαν επίσης στην κατοχή ενός από τους άλλους συλληφθέντες.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, ανέφερε ο κ. Σταύρου, φαίνεται ότι οι τρεις από τους συλληφθέντες έφθασαν με την ίδια πτήση από Ελλάδα και οι άλλοι δυο με άλλη πτήση πάλι από την Ελλάδα.

Και οι πέντε είναι κάτοχοι ελληνικών ταξιδιωτικών εγγράφων, οι δυο είναι Ελληνες, οι άλλοι δυο ομογενείς από τη Ρωσία και ο πέμπτος είναι Ρώσος που διαμένει χρόνια στην Ελλάδα και έχει ελληνική υπηκοότητα. Σήμερα επρόκειτο να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ