2012-06-22 08:44:04
Φωτογραφία για Οι Έλληνες διεθνείς είναι «καλλιτέχνες της επιβίωσης»
Τι λέει ο Γιόακιμ Λεβ για το παιχνίδι Ελλάδα-Γερμανία Για μια δύσκολη αναμέτρηση έκανε λόγο ο Γερμανός ομοσπονδιακός προπονητής σε συνέντευξή του σήμερα για τον αυριανό αγώνα μεταξύ Ελλάδας- Γερμανίας. Χαρακτήρισε τους Έλληνες διεθνείς «καλλιτέχνες της επιβίωσης», αλλά τόνισε ότι αν οι παίκτες του παίξουν αύριο όπως ξέρουν, τότε θα αποχωρήσουν από την «Αρένα» του Γκντανσκ με την πρόκριση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο Λεβ είπε τα εξής: «Περιμένουμε με ανυπομονησία τον αγώνα. Δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών. Τα πήγαμε πολύ καλά και έχουμε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουμε τους Έλληνες. Η πορεία τους είναι πολύ καλή, παίζουν πολύ καλά. Θα είναι μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση γιατί είναι πολύ καλοί στο αμυντικό κομμάτι και πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Αυτό που θα κάνουμε θα είναι να μην τους υποτιμήσουμε».

Στη συνέχεια απάντησε για:

Την παρουσία του Χούμελ: «Ο Χούμελ έχει παίξει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Είναι πολύ δυνατός, πολύ αποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός και τις τελευταίες ημέρες έχει βοηθήσει πολύ, ώστε να αναπτύσσουμε το παιχνίδι μας από τα μετόπισθεν, καθώς μπορεί να προωθήσει τη μπάλα και στο κέντρο»


Το πρόβλημα που είχε ο Σβάινσταϊγκερ: «Ο Σβάινσταϊγκερ θα παίξει αύριο. Χθες και προχθές δεν προπονήθηκε όπως οι άλλοι γιατί είχε ένα πρόβλημα με τον αστράγαλό του. Σήμερα θα προπονηθεί κανονικά. Οι Κεντίρα και Σβάινσταϊγκερ έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην πορεία μας, καθώς συνδέουν την άμυνα με την επίθεση. Ο τρόπος που οργανώνουν το παιχνίδι και η ποιότητά τους μας βοηθάει πάρα πολύ».

Το αν αλλάζουν τα πλάνα του από την απουσία του Καραγκούνη: «Ο Καραγκούνης είναι ένας πολύ καλός παίκτης για τους Έλληνες, δημιουργεί και σκοράρει, εκτελεί τα στημένα… Ίσως η απουσία του δημιουργήσει μια έλλειψη αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες έχουν εξίσου μεγάλο κίνητρο στον αγώνα. Η Ελλάδα έχει παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν παιχνίδι».

Την εκτίμησή του για τον αυριανό αγώνα: «Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι και θα παιχτεί μέχρι τέλους, γιατί οι Έλληνες δεν είναι μια ομάδα που μπορείς εύκολα να την ξεπεράσεις. Αν μπορέσουμε να παίξουμε γρήγορα θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Απέναντι στους Έλληνες θα πρέπει να έχουμε το «δολοφονικό ένστικτο», γιατί είναι πολύ δυνατοί στην άμυνα, είναι σαν να χτυπάς σε βράχο. Μπορούν να παίξουν ακόμη και με 9 πίσω, αλλά πιστεύω ότι θα βρούμε τρόπους να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Θεωρώ ότι οι Έλληνες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και να σκοράρουν σε κάποια αντεπίθεση».

Το αν συγκρίνει τον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας με εκείνον της Τσέλσι: «Όχι, δεν θα το έλεγα. Οι Έλληνες παίζουν με αυτό το στιλ πολλά χρόνια. Είναι καλοί στο ένας προς έναν, έτσι παίζουν , έτσι έπαιζαν και το 2004. Δεν μπορείς να τους ξεγράψεις γιατί είναι πάντα εκεί. Θα έλεγες ότι είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης».

Το πόσο φαβορί είναι η Γερμανία: «Είμαστε το φαβορί της αναμέτρησης, είναι λογικό, είναι ξεκάθαρο, αλλά κάθε παιχνίδι έχει τα δικά του στοιχεία και αυτό σημαίνει ότι δεν θα προκριθούμε αυτόματα. Αν καταφέρουμε να παίξουμε όπως ξέρουμε, τότε μπορούμε να νικήσουμε τους Έλληνες. Για 90 λεπτά πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και αν συμβεί αυτό, είμαι πεπεισμένος ότι θα φύγουμε από το γήπεδο νικητές».
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μάχη για τη δημοκρατία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Μάχη" για τη δημοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ