2012-06-21 11:26:02
Φωτογραφία για «Aγωνιστική δημοτική κίνηση» Εργαζομένων Δήμου Πατρέων
από το Γραφείο Τύπου

Στις εκλογές της 17 ΙΟΥΝΗ, η εργατική τάξη, ο λαός, η νεολαία, η κοινωνία της εργασίας έδωσαν μέσα σε συνθήκες δύσκολες μια μεγάλη μάχη με βαθύτατο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό περιεχόμενο για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας σε όλα τα μέτωπα.

Το μαύρο μέτωπο, όσο και αν αδυνάτισε ο υποτελής και διεφθαρμένος δικομματικός πυρήνας του (Ν.Δ.ΠΑΣΟΚ), πέτυχε την κοινοβουλευτική νομιμοποίησή του προσθέτοντας μάλιστα σ΄αυτό την δύναμη της παρακρατικής, φασιστικής, ναζιστικής εφεδρεία του, την Χρυσή Αυγή.

Απεναντι στο μελλον της ανεργιας, της φτωχειας, της αναξιοπρεπειας, της αυτοκτονιας, που μας επιφυλασσει το μαυρο μετωπο, το δ.ν.τ. και η τροϊκα, συνεχιζουμε τη μαχη κρατωντας ζωντανη την ελπιδα για το δικο μας μελλον, για ολα αυτα που δικαιουμαστε, κεφαλαιοποιωντας την πειρα απ τους αγωνες μας, οργανωνοντας σε ολα τα επιπεδα τις δυναμεις μας.


Ήδη στον κλάδο μας, το χρεοκοπημένο πολικό σύστημα κλιμακώνει την επίθεση του και προχωρά στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων, συνεχίζει να επιτίθεται με βιαιότητα για να εξασφαλίσει τα κεκτημένα της διεθνούς τοκογλυφίας. Χωρίς ανάσα προετοιμάζονται για το μεγάλο κόλπο της απομάκρυνση 150.000 υπαλλήλων από το δημόσιο, όπως προβλέπεται στο δεύτερο μνημόνιο που συνυπόγραψε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.

Μπροστά στα μεγάλα μέτωπα που ανοίγουν στον κλάδο μας απαιτείται να αναπτυχθούν αγώνες ανατροπής των σχεδίων τους:

· Οι νέοι οργανισμοί που ετοιμάζονται με περικοπές τμημάτων και θέσεων, αλλά και νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις υπηρεσιών.

· Η πλήρης εφαρμογή του βαθμολογίου - μισθολογίου, συνδεμένου με την αξιολόγηση ως βασικό εργαλείο για να προχωρήσουν οι μαζικές απολύσεις.

· Οι ιδιωτικοποιήσεις στη καθαριότητα και αλλού που παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας.

· Οι δήμοι οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση.

· Η νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις ενόψει του νέου μεσοπρόθεσμου που θα φέρει η μνημονιακή κυβέρνηση μεθαύριο.

Μπροστά σ΄αυτές τις εξελίξεις, η παράταξή μας σας καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 26-6-12 στις 7.30μ.μ.στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης προκειμένου μαζί να εκτιμήσουμε ολοκληρωμένα την κατάσταση, τόσο γενικότερα όσο και στον κλάδο μας και οργανώσουμε τις δυνάμεις μας μέσα απ΄ τους συλλόγους μας ώστε να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα την λαίλαπα που έχουμε μπροστά μας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φλερτ Alpha Bank - Εμπορικής;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φλερτ Alpha Bank - Εμπορικής;
Υποχωρεί το ευρώ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υποχωρεί το ευρώ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ