2012-06-21 08:45:05
Φωτογραφία για Mπέρδεμα από την καθυστέρηση της ΕΛΣΤΑΤ
Σε καυτή πατάτα εξελίσσεται η διεξαγωγή των εκλογών βάσει της πληθυσμιακής απογραφής του 2001 και όχι του 2011 που δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί ,αν και όφειλε.

Με βάση τη νέα απογραφή, αλλάζει ο αριθμός των εδρών σε πολλές εκλογικές περιφέρειες, γεγονός που δίνει το έρεισμα σε υποψήφιους που έμειναν εκτός Βουλής, να προχωρήσουν σε ενστάσεις στο εκλογοδικείο. Το πράγμα ωστόσο περιπλέκεται περισσότερο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι ορατό το ενδεχόμενο η δημοσιοποίηση των στοιχείων της απογραφής του 2011 να μην έχει ολοκληρωθεί ούτε μέσα στο χρονικό περιθώριο που έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι για ενστάσεις (δεκαπέντε ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής).

Αν αυτό επιβεβαιωθεί και δεδομένου ότι οι ενστάσεις θα πρέπει να εμπεριέχουν αναλυτικά στοιχεία της πληθυσμιακής απογραφής προκειμένου να είναι τεκμηριωμένες, τότε είναι πιθανόν να απορριφθούν πανηγυρικά. Μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν άδικη για τους εν λόγω υποψήφιους ενώ δημιουργούντα παράλληλα τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Στατιστική Αρχή.

http://www.briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ