2012-06-20 19:21:18
Φωτογραφία για - Τα πιο κρίσιμα υπουργεία έχουν κλειδώσει - Εθνικής Αμυνας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος  - Παιδείας ο Κων/νος Αρβανιτόπουλος - Ανάπτυξης ο Γιάννης Στουρνάρας   Οι πληροφορίες της τελευταίας ώρας δείχνουν ότι κάποια ονόματα έχουν “κλειδώσει” και κάποια άλλα ακούγονται μόνο για να “καούν”.  Η κυβέρνηση
Για περισσότερες από 8 ώρες κράτησε η ομηρία σε τράπεζα στην Τουλούζ. Ο δράστης ισχυριζόταν ότι είχε σχέση με την Αλ Κάιντα κάτι που αποδείχθηκε πως δεν ισχύει. Ανάμεσα στους ομήρους ήταν και ο διευθυντής της τράπεζας.

Μνήμες από την υπόθεση Μεράχ «ξύπνησαν» στην Τουλούζ όταν ένας άγνωστος άνδρας που δηλώνε ότι ανήκει στην Αλ-Κάιντα, συνέλαβε ομήρους τέσσερα άτομα σήμερα το πρωί σε κατάστημα της γαλλικής τράπεζας CIC της Τουλούζης Ο άνδρας, μπήκε στην τράπεζα στις 10:10 (ώρα Γαλλίας) και κλείστηκε σ' αυτή με τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της τράπεζας. Ο δράστης άφησε αρχικά ελεύθερη μία γυναίκα και στη συνέχεια έναν ακόμη όμηρο ενώ αρκετές ώρες κράτησαν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων δύο ατόμων.

Τελικά όπως μετέδωσε η Le Monde λίγο μετά τις 18:00 ο δράστης συνελήφθη αφού τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση της αστυνομίας ενώ όλοι οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους.


Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μισέλ Βαλέ ο άνδρας αυτός, υποστηρίζει ότι ενήργησε κατ' αυτόν τον τρόπο για θρησκευτικούς λόγους και όχι για τα χρήματα, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Μισέλ Βαλέ.

"Το μοναδικό μήνυμα που επιτρέπουμε να δοθεί στη δημοσιότητα, επειδή είναι σημαντικό στοιχείο της θετικής έκβασης της υπόθεσης, είναι ότι ο δράστης δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για χρήματα αλλά τα κίνητρά του είναι θρησκευτικά", είπε ο εισαγγελέας.

Οι αρχές γνωρίζουν τα στοιχεία του ενόπλου ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα. Ο Βαλέ όμως δεν ανακοίνωσε το όνομά του στους δημοσιογράφους.

"Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάποιον τρελό, αλλά αυτό δεν τον καθιστά λιγότερο επικίνδυνο", υποστήριξε άλλη πηγή, σύμφωνα με την οποία ο δράστης έχει ψυχιατρικό ιστορικό.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε κοντά στην πολυκατοικία όπου είχε κλειστεί ο 23χρονος Μεράχ και όπου τελικά σκοτώθηκε από τους άνδρες της Raid, της επίλεκτης μονάδας της γαλλικής αστυνομίας.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ