2012-06-20 18:18:04
Φωτογραφία για «Ώρα ΠΑΣΟΚ»
του Σπύρου Ριζόπουλου

Έχετε δώσει ποτέ ραντεβού με Πασόκο; Αν ναι, ξέρετε πως δεν έρχεται ποτέ στην ώρα του. Είναι αυτό που έχει κωδικοποιηθεί ως «ώρα ΠΑΣΟΚ». Όταν το ραντεβού όμως είναι... με τη σωτηρία της χώρας, τότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα.

Σήμερα στις 10 το πρωί συνέβαιναν ταυτόχρονα δυο γεγονότα στην Αθήνα. Εκατοντάδες πολίτες στέκονταν σε ατέλειωτες ουρές στο Πεδίον του Άρεως για να πάρουν δωρεάν λίγα λαχανικά. Την ίδια ώρα συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική ομάδα ή καλύτερα η κοινοβουλευτική ομαδούλα, για να μη χάνουν το νόημά τους οι λέξεις, του ΠΑΣΟΚ. Το ένα γεγονός είναι καθρέπτης του άλλου. Φτάσαμε εκεί που φτάσαμε κι ακόμη συζητάνε. Σπουδαία τα λάχανα! Το καταβαραθρωμένο ΠΑΣΟΚ, υπόλογο στη συνείδηση των πολιτών για την αφασία στη στρατηγική και για την ανικανότητα στη διαχείριση της τελευταίας του κυβέρνησης, αδυνατεί να είναι συνεπές στους χρόνους που απαιτούν οι περιστάσεις.


Η συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν επικυρώθηκε χθες βράδυ όπως θα μπορούσε να έχει συμβεί κι αυτό οφείλεται ουσιαστικά στο γεγονός ότι άρχισαν να πλακώνονται οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο. Οι ώρες περνούσαν, οι συζητήσεις με τα άλλα κόμματα δεν προχωρούσαν, οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων είχαν στηθεί από τους Πασόκους και η συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου Κουβέλη που είχε προαναγγελθεί για αργά χθες το βράδυ, τελικώς ματαιώθηκε. Χάθηκε μια ολόκληρη μέρα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αίσθηση του πολιτικού χρόνου. Υπάρχει μόνο μια αυτοκρατορική νοοτροπία σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ολόκληρη και όσοι ζουν σε αυτή, υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον πολιτικαντισμό του ΠΑΣΟΚ. Έλεος, πια!!!

Δυστυχώς συζητάμε λάθος πράγματα, σε λάθος χρόνο. Η συζήτηση πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα. Η συζήτηση είναι μία και μόνη. Τι θα πάρουμε και τι θα δώσουμε για να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα της χρεωκοπίας και της παρακμής.

Ένα τέτοιο σχέδιο είναι το minimum που οφείλει να κάνει μια κυβέρνηση που θέλει να κυβερνήσει και όχι να πολιτευτεί. Αν η νέα κυβέρνηση «πασοκοποιηθεί» πριν καλά καλά σχηματιστεί , αν δηλαδή αντί να κυβερνάει επιδίδεται σε παραπολιτικό «κους κους» και την ατέλειωτη «διαβούλευση», τότε την επόμενη φορά τα δωρεάν λαχανικά δεν θα είναι για το σπίτι. Αν τα κάνουν σαλάτα, ο λαός θα είναι εξαιρετικά πρόθυμος να τους προμηθεύσει απευθείας με κάθε λογής λαχανικά. Η ευθύνη να μην συμβεί αυτό, ανήκει εξ ολοκλήρου στον Αντώνη Σαμαρά που πρέπει να μαζέψει τα γκέμια όσο είναι νωρίς.

ΥΓ: Με την πίεση ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας κερδίσατε τον Τσίπρα με 2,5 μονάδες διαφορά. Αν δεν υπάρξει από την πρώτη μέρα ένα στίγμα σοβαρής διακυβέρνησης και σ’ ένα μήνα ο Τσίπρας είναι πάνω από 30% στις δημοσκοπήσεις, δεν θα προλάβετε να πάτε στη ΔΕΘ.

spirosrizopoulos.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO: H θάλασσα γέμισε αφρούς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: H θάλασσα γέμισε αφρούς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ