2012-06-19 20:31:19
Φωτογραφία για ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΘΕΩΡΗΣΕΩΝ
Την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής επί τρία χρόνια θέτουν ως προϋπόθεση οι ευρωπαϊκές χώρες

Κοντεύει να ολοκληρωθεί η υπόθεση όσον αφορά την κατάργηση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το δικαίωμα διακίνησης χωρίς βίζα στους Τούρκους πολίτες, την οποία η Τουρκία περιμένει εδώ και μεγάλο διάστημα. Αλλά στη πρώτη φάση ως προϋπόθεση θέτεται η εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής στο θέμα της οποίας εμμένει η Ευρώπη, επί τρία χρόνια και χωρίς προβλήματα από την Αγκυρα.

Η Τουρκία η οποία ξεκίνησε τις ενταξιακές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2005 κάνει νύξη στην πολιτική δυο μέτρων και δυο σταθμών που εφαρμόζεται στους πολίτες της σχεδόν σε κάθε ευκαιρία. Η Κοινότητα η οποία παρέχει απαλλαγή από τις ταξιδιωτικές θεωρήσεις σε όλες τις υποψήφιες χώρες εδώ και χρόνια βασανίζει την Τουρκία στο θέμα των βιζών. Αλλά οι ειδήσεις που έρχονται από τις Βρυξέλλες αποδεικνύουν ότι έχουν μπει στην τελευταία ευθεία η εργασίες για την ξεπέρασει των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι πολίτες στις ουρές για βίζα.


 Στην πρώτη φάση οι χώρες μέλη της Κοινότητας πρέπει να παραχωρήσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αρμοδιότητα να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με την Τουρκία οι οποίες θα εξασφαλίσουν την σταδιακή διακίνηση χωρίς ταξιδιωτική θεώρηση. Ενώ στη δεύτερη φάση απαιτείται η εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής που προβλέπει την επιστροφή των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, στηνΑγκυρα..

 Α λλά η Ευρώπη για το ξεκίνημα των συνομιλιών που θα εξασφαλίσουν ελευθερία διακίνησης θέτει ως προϋπόθεση την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής επί τρία χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Με άλλα λόγια ακόμη και αν υπογραφεί η συμφωνία επανεισδοχής πριν από τις 1η Ιουλίου κατά την προεδρεία της Δανίας, η κατάργηση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων θα γίνει το νωρίτερο το 2017.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΤRT

Επίσημο Οργανο Προπαγάνδας του Τουρκικού Κράτους
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ