2012-06-19 19:35:03
Φωτογραφία για Παναθηναϊκό Κίνημα: Ο νικητής των εκλογών
Στις εκλογές της Κυριακής μόλις τέσσερα κόμματα μπόρεσαν να αυξήσουν τη δύναμή τους σε σχέση με τις κάλπες της 6ης Μαΐου: η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και το ΠΑΝΚΙ. Ο άγνωστος «νικητής» των εκλογών δεν είναι άλλος από το Παναθηναϊκό Κίνημα, που μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες κατάφερε να πολλαπλασιάσει την εκλογική του δύναμη κατά 400 φορές!

Αναλυτικότερα, στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου το νεοσύστατο κόμμα συγκέντρωσε μόνο 31 ψήφους. Ομως στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου έλαβε 12.439 ψήφους, αυξάνοντας δηλαδή την απήχησή του κατά… 40.000%! Ετσι, το Παναθηναϊκό Κίνημα συγκέντρωσε το 0,20% των ψήφων σε επίπεδο Επικράτειας και κατέλαβε τη 16η θέση της τελικής κατάταξης των κομμάτων.

«Στις εκλογές δεν είχαμε τη συσπείρωση που μπορούσαμε. Πήγαμε, ας πούμε, χαλαρά γιατί θέλαμε πρώτα να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Τώρα, από δω και πέρα θα αρχίσουμε εμείς» δηλώνει στην «Espresso» ο επικεφαλής του Κινήματος Γιώργος Μπέτσικας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το Παναθηναϊκό Κίνημα έχει τη δυναμική να διεκδικήσει μελλοντικά την είσοδό του ακόμη και στη Βουλή, ενώ υποστηρίζει ότι πρόκειται για το μόνο κόμμα που πήρε ψήφους σε εκλογική αναμέτρηση χωρίς να… συμμετέχει σε αυτήν.


Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΝΚΙ είχε πάρει την έγκριση του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχει στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά πέντε ημέρες πριν από τις κάλπες τα μέλη του αποφάσισαν να μην κατέβουν στις εκλογές επειδή δεν προλάβαιναν να φτιάξουν συνδυασμούς για πολλές εκλογικές περιφέρειες. Ετσι, στα εκλογικά τμήματα δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια του κόμματος. Παρ’ όλα αυτά, πήρε 31 ψήφους! Ηταν λευκά ψηφοδέλτια με τη σφραγίδα του δικαστικού αντιπροσώπου στα οποία οι πιστοί ψηφοφόροι είχαν γράψει «Παναθηναϊκό Κίνημα».

Ως μέλος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και πρώην οργγανωμένος οπαδός της ομάδας, ο κ. Μπέτσικας έχει σαφέστατη συλλογική τοποθέτηση και ξεκαθαρίζει ότι το Κίνημα δημιουργήθηκε «για να είναι ασπίδα στις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται ο σύλλογος».

Πέρα όμως από τον Παναθηναϊκό, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ΠΑΝΚΙ βρίσκεται η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και η κοινωνική δικαιοσύνη. «Το κόμμα μας δεν υπάρχει πουθενά στο πολιτικό φάσμα. Εμείς θέλουμε απόλυτη δικαιοσύνη. Για εμάς δεν υπάρχει ούτε Αριστερά, ούτε Δεξιά. Υπάρχουν αδέξιοι και επιδέξιοι, αυτοί που τα έχουν πάρει κι εμείς που πληρώνουμε» υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί. Η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που δεν χρειάζονται την πολιτική» καταλήγει ο κ. Μπέτσικας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ