2012-06-19 16:20:06
Φωτογραφία για Aναγνώστης δηλώνει: Βλέπουμε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και την ΝΔ τελευταία απανωτές κωλοτούμπες
Ας το ξεκινήσουμε από το τι έλεγε ο Σαμαράς πριν τις πρώτες εκλογές: Αυτοδυναμία. Αφού έφαγε ένα ηχηρό χαστούκι απο τους πολίτες, για να πάρει περισσότερες ψήφους... μάζεψε όποιον περνούσε απ' έξω (ΛΑ.Ο.Σ, ΔΗ.ΣΥ κ.λπ), με μόνο στόχο την διασφάλιση της πρωτιάς.Αυτός όπως και ο Βενιζέλος άρχισαν να δίνουν στον κόσμο την καραμέλα της αόριστης επαναδιαπραγμάτευσης.Κάτι που απ' ότι φαίνεται ο Ελληνικός λαός το έχαψε. Έχουν και περισσότερη προβολή από τα κανάλια κάτι που τους ώθησε.

Ο κ.Σαμαράς ακολουθεί μια τρελή πορεία οφείλω να πω: Από την διαγραφή της Ντόρας και λοιπών νεοφιλελεύθερων από την ΝΔ επειδή υπερψήφισαν τον πρώτο μνημόνιο - στην διαγραφή από την ΝΔ όσων καταψήφισαν το 2ο μνημόνιο - στην επανένταξη όσων ψήφισαν το πρώτο και το "μάζεμα" των ακροδεξιών του ΛΑ.ΟΣ. Όλα για την καρέκλα απ' ότι φαίνεται δεν θα κρατήσει πολύ.Γιατί όταν επενδύεις στον φόβο και λές ψέματα στον λαό δεν είναι πολύς ο καιρός που θα διατηρηθείς στην εξουσία.


Αφού λοιπόν έσπειρε τον φόβο στις επόμενες εκλογές και πήρε τις ψήφους των γιαγιάδων τα κανάλια έσπευσαν να πούνε για "καθαρή νίκη" της ΝΔ.Κάτι που δεν ισχύει γιατί η διαφορά είναι μόνο στις δύο μονάδες.Βρισκόμαστε πλέον στην φάση των διερευνητικών εντολών και ο κ.Σαμαράς και ο κ.Βενιζέλος φαίνεται να κάνουν πάλι κωλοτούμπες ώστε να καταφέρουν τον Φ.Κουβέλη. Το καλό είναι βέβαια ότι δεν δίνει λευκή επιταγή όπως έκανε ο Καρατζαφέρης και αν γίνει συνεργασία θα γίνει με υπογραφές και συμφωνία σε πρόγραμμα.Εάν το αθετήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα μπουν στην κρίση του λαού, και εννοείται ότι όταν μπαίνεις σε μια κυβέρνηση δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνεις ότι θέλει το πρώτο κόμμα, εάν δεν συμφωνείς εννοείται ότι θα καταψηφίσεις, εκτός και αν είσαι ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία πλέον(ΠΑ.ΣΟ.Κ) μην ξεχνάτε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ καταψήφισε όλα τα μνημόνια και εγω προσωπικά θα ήθελα να μπεί στην κυβέρνηση για να τους ελέγχει όσο μπορεί αν και ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ δυστυχώς θα μπορούν να περνούν τους νόμους έτσι κι αλλιώς.

Θέλω να σταθώ στην επιμονή τους στο να συμμετάσχει η ΔΗΜ.ΑΡ(ένα κόμμα που πήρε μόλις 6%).Δεν επιμένουν στα άλλα κόμματα και υπάρχουν ξεκάθαροι λόγοι γι' αυτό, θέλουν να δημιουργήσουν άλλοθι και κάπου να φορτώσουν ευθύνες, βέβαια αυτό θα κριθεί από το τι θα πράξει ο καθένας με την πάροδο του χρόνου.

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η ΝΔ άρχισαν να μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση.Μια αόριστη επαναδιαπραγμάτευση όμως, η οποία λειτούργησε ως ανάχωμα για να πάρει ψήφους η αριστερά,η οποία απο την προεκλογική περίοδο της 6ης Μαϊου ακόμη μιλούσε για την συγκεκριμένη επαναδιαπραγμάτευση, τουλάχιστον η ΔΗΜ.ΑΡ. Δυστυχώς ο κόσμος τους ψήφισε και έφτασε ο Σαμαράς στις δηλώσεις του προς το εξωτερικό να μην αναφέρει κάν την λέξη επαναδιαπραγμάτευση και να μιλά μονάχα για τήρηση δεσμεύσεων.Στο εσωτερικό είπε την επομένη για αναδιαπραγμάτευση αλλα στο εξωτερικό ούτε λόγος.

Ο κ.Βενιζέλος έχει πάθει αμόκ κωλοτουμπίασης τελευταία μάλλον τον κόλλησε ο Σαμαράς και κάθε πέντε λεπτά αλλάζει θέση ανάλογα το τι τον συμφέρει.Καμία σταθερότητα στις απόψεις, με αηδία παρατήρησα ότι προσπαθεί να υιοθετήσει ότι λέει ο Κουβέλης για να προσπαθήσει να ξανακάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ σοσιαλιστικό κόμμα και να τον καταφέρει να μπεί στην κυβέρνηση.

Όσον αφορά το ανάχωμα για το οποίο μίλησα, βλέπω μια υιοθέτηση των θέσεων της ΔΗΜ.ΑΡ από τα δύο μεγάλα κόμματα, προφανώς γιατί θέλουν να σταματήσουν τις ψήφους αλλά και επειδή είναι ρεαλιστικές προτάσεις και αυτό πραγματικά φοβούνται πως θα τους ταρακουνήσει το σύστημα το οποίο έχτισαν τόσα χρόνια.Την ήρεμη δύναμη με τις προτάσεις και χωρίς λαϊκισμό.Λειτουργεί βέβαια προς όφελος τους η προβολή που έχουν από τα κανάλια.

Μας προετοιμάζουν με δηλώσεις τους από το εξωτερικό ότι θέτουν σε συζήτηση μόνον την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και τίποτε άλλο. Για ακόμη μία φορά πέσαμε θύματα της απάτης των δύο μεγάλων κομμάτων.Υπήρχε η ευκαιρία για κυβέρνηση αριστεράς, δυστυχώς χωρίς ΚΚΕ, έστω και με ανοχή απο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έστω και αν το έκαναν για τους δικούς τους λόγους, αλλά χάθηκε η ευκαιρία λόγω του ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ήθελε να βολευτεί στην αντιπολίτευση και λυπάμαι που το λέω.Τουλάχιστον θα μπορούσε να κάνει ένα-δύο πράγματα και μετά θα έκρινε ο λαός.

Για να μπορέσετε να κρίνετε καλύτερα αυτά που λέω θα σας ηώ ότι ψήφισα ΚΚΕ στις πρώτες εκλογές και στις δεύτερες ΔΗΜ.ΑΡ λόγω της συνέπειας,της ηρεμίας και των προτάσεων του κόμματος. Περίμενα πολλά από το ΚΚΕ αλλά επέλεξε να μείνει εκτός σκηνής, ελπίζω βέβαια να υπάρχει γιατί χρειάζεται αυτό το κίνημα για τον εργαζόμενο λαό αλλά με απογοήτευσε όταν κλήθηκε να αναλάβει ευθύνες.

P.S: Ας μας κάνει την χάρη το ΠΑ.ΣΟ.Κ να διαλυθεί. Έχει καταντήσει περίγελος πλέον .. Μόνο οι γιαγιάδες το ψηφίζουν.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ