2012-06-19 16:16:04
Φωτογραφία για Όσοι συμβάλλουν στην ανάταση της χώρας θα επιβραβευτούν!
Ελπίζουμε να υπάρξει το συντομότερο δυνατό κυβέρνηση, ώστε να επέλθει επιτέλους κλίμα ηρεμίας στην ελληνική κοινωνία και να επιτευχθεί σύγκλιση θέσεων για μια επιτυχή... επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Βασική προϋπόθεση αποτελεί ο σχηματισμός ισχυρής κυβέρνησης, η οποία με τα νώτα καλυμμένα θα δηλώσει παρόν στις διαβουλεύσεις εκτός συνόρων σε σχέση με το μέλλον της χώρας αλλά και της ευρώζωνης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες κρίνεται αναγκαία η ανάληψη υπουργείων και από τα τρία κόμματα. Πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον επικεφαλής του πρώτου, βάσει εκλογικού αποτελέσματος, σχήματος. Βέβαια σε περίπτωση που όλα τα κόμματα συμφωνούσαν για κυβέρνηση με οικουμενικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν οι όποιες ζυμώσεις αναφορικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όμως, το «σκήπτρο» λαμβάνει ο ηγέτης της νικήτριας παράταξης, όπως γίνεται στις ευρωπαϊκές χώρες που προκύπτουν κυβερνήσεις συνεργασίας.


Επομένως πρέπει να σταματήσουν τα κόμματα να παίζουν με την υπομονή του κόσμου και να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση, αφού οι εξελίξεις τρέχουν και ήδη βρισκόμαστε πολύ πίσω. Είναι εθνική ανάγκη να τερματιστούν τα κομματικά παιχνίδια και τα τρία κόμματα που βρίσκονται σε συζητήσεις να τολμήσουν να συγκυβερνήσουν. Είναι προφανές, πως, εάν τελικά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αφήσουν μόνη τη ΝΔ να κυβερνήσει, προσφέροντας μόνο ψήφο ανοχής, όλα θα βρίσκονται στον «αέρα». Η κυβέρνηση θα απειλείται ανά πάσα στιγμή με διάλυση, αφού, αφενός τα δύο κόμματα δεν θα κατέχουν υπουργεία και άρα δεν θα δεσμεύονται.

Όπως γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι ισχυρό αλλά και ευέλικτο με συμμετοχή των ικανότερων μέσα από τα τρία κόμματα. Σίγουρα ειδικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαθέτουν αρκετά φθαρμένα στελέχη στις τάξεις τους. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι τόσο στη Συγγρού, όσο και στην Ιπποκράτους δεν «στεγάζονται» ικανοί πολιτικοί.

Στην παρούσα φάση δεν βοηθούν ούτε οι γενικεύσεις ούτε η οργή. Αυτά είναι τα δεδομένα, αυτούς τους πολιτικούς έχουμε, μ’ αυτούς προχωράμε μέχρι νεωτέρας. Μακάρι να συστρατεύονταν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με τους υπόλοιπους, διότι τότε θα είχαμε κυβέρνηση ευρείας λαϊκής υποδοχής και οι ξένοι θα είχαν απέναντί τους το μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων ψηφοφόρων. Εν τέλει επέλεξαν αντιπολιτευτικό ρόλο και ευελπιστούμε όλοι να ασκήσουν εποικοδομητική αντιπολίτευση. Να θυμίζουν στους κυβερνώντες ότι σε περίπτωση που δεν πάνε στις Βρυξέλλες για να «πολεμήσουν» με σκοπό την ευημερία των Ελλήνων, θα τους βρουν μπροστά τους. Σε μια βάρκα δεν μπορούν άλλοι να τραβάνε κουπί και άλλοι να την κουνάνε. Κανονικά όλοι αυτή τη στιγμή έπρεπε να συμφωνήσουν βάσει κοινής λογικής για το καλό της χώρας. Αφού στην Ελλάδα οι κομματικές αντιπαραθέσεις καθιστούν αδύνατη την καθολική συνεργασία, ας υπάρξει τουλάχιστον ρεαλιστική και ουσιώδης διαφωνία.

Όσον αφορά εμάς τους πολίτες, ας έχουμε υπομονή. Μην περιμένουμε από τη μία μέρα στην άλλη να ξαναγίνουμε πλούσιοι, όπως όταν παίρναμε τα παχυλά δάνεια και ζούσαμε το «όνειρο» του καταναλωτισμού.Ακολουθεί ανήφορος και θα χρειαστεί πολύς κόπος για να ξημερώσει η επόμενη μέρα. Το πολιτικό δόγμα «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ξεδιπλώνεται εδώ και καιρό και η υπερπολυεθνική εταιρεία ετοιμάζεται.

Μακάρι η κυβέρνηση που θα προκύψει να αφήσει παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα σε ακόμα πιο νέα πρόσωπα που θα κτίσουν από το μηδέν τη χώρα, η οποία βάλλεται πανταχόθεν.
pygmi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ