2012-06-18 10:33:36
Φωτογραφία για Στο κόκκινο ο κίνδυνος πυρκαγιών
Διατηρούνται και σήμερα οι ισχυροί βοριάδες με αποτέλεσμα να παραμένει υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο και Κυκλάδες, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η πρόγνωση του σημερινού καιρού:

Αίθριος είναι ο καιρός στην Αττική με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και βόρεια είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Ανάλογες είναι οι συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 22 έως 31 και στη Νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα νότια. Θερμοκρασία: από 25 έως 35 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Γενικά αίθριο καιρό περιμένουμε την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Πέμπτη, με την θερμοκρασία ωστόσο να σημειώνει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ