2012-06-18 10:26:29
Φωτογραφία για Η εγγονή του Λεπέν γίνεται η νεότερη βουλευτής της σύγχρονης γαλλικής ιστορίας
Είναι μόλις 22 ετών. Η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, εγγονή του Ζαν-Μαρί Λεπέν, είναι το νέο πρόσωπο της γαλλικής Ακροδεξιάς. Κέρδισε μία από τις δύο έδρες του Εθνικού Μετώπου, τις πρώτες του κόμματος από τα μέσα της δεκαετίας του '80.

Η Μαριόν -ανιψιά της προέδρου του κόμματος Μαρίν Λεπέν- εξελέγη στην Καρπεντρά με ποσοστό 49,09%. Έγινε έτσι η νεότερη σε ηλικία βουλευτής στη σύγχρονη γαλλική ιστορία.

Η Μαριόν Λεπέν σπουδάζει ακόμα νομική. Αυτό δεν την εμπόδισε από το να θέσει υποψηφιότητα και να κερδίσει την πολυπόθητη έδρα.

Την έδρα αυτή επρόκειτο αρχικά να διεκδικήσει ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, αλλά αποσύρθηκε. Ο παππούς τής Μαριόν ήταν στο πλευρό της για τη μεγάλη εκλογική επιτυχία.

Την παρουσίαση της είχε τότε αναλάβει ο ίδιος: «Έχει πτυχίο νομικής, είναι γενναία, έξυπνη, όμορφη, γεμάτη χαρίσματα. Το’χει η οικογένεια».

Αν και η θεία της, Μαρίν Λεπέν, δεν κατάφερε να εκλεγεί -για μόλις 118 ψήφους-, δήλωσε χαρούμενη για την είσοδο της ανιψιάς της στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και έκανε λόγο για «τεράστια επιτυχία» που «έσπασε ένα γυάλινο ταβάνι που υπήρχε τα τελευταία 25 χρόνια».


Το Εθνικό Μέτωπο, μετά από κάποια χρόνια με ποσοστά κάτω από 0,5% εκτινάχτηκε στο 9,8% το 1986 που του εξασφάλισε 35 έδρες. Ωστόσο στην αναμέτρηση του 1988 οι έδρες του περιορίστηκαν σε μόλις μία, ενώ μία είχε και στην περίοδο 1997-2002.

Την δεύτερη έδρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου κατέκτησε ο δικηγόρος Ζιλμπέρ Κολάρντ στην περιοχή Γκαρντ.
in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ