2012-06-17 18:02:33
Φωτογραφία για Προύσης Ελπιδοφόρος: Δεν απειλείται η Θεολογική της Χάλκης από την φωτιά
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14.50 στο νησί της Χάλκης, στην Κωνσταντινούπολη, απειλεί δασική έκταση και τη μονή του Αγίου Σπυρίδωνα, ενώ οι ισχυροί βοριάδες δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης Η πυρκαγιά ξέσπασε στο νότιο τμήμα του νησιού για αδιευκρίνιστους, προς το παρόν, λόγους.

Οι βοριάδες προκαλούν πρόσθετο πρόβλημα, αλλά σύμφωνα με τις πυροσβεστικές αρχές, σε περίπτωση που φύσαγαν νότιοι άνεμοι η φωτιά θα μπορούσε να επεκταθεί πιο εύκολα στο βόρειο τμήμα, το οποίο είναι και το πλέον κατοικημένο και όπου βρίσκεται μεταξύ άλλων και η Θεολογική Σχολή Χάλκης, που προς το παρόν δεν απειλείται.

Η Romfea.gr επικοινώνησε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος είναι υπεύθυνος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακή Μονής του Αγίου Σπυρίδωνα.

"Η φωτιά πλησίασε τη Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος, αλλά ευτυχώς δεν έκανε κανένα κακό", ανέφερε στην Romfea.gr ο Μητροπολίτης Προύσης.


Σε ερώτηση εάν κινδυνεύει η Θεολογική Σχολή από την πυρκαγιά, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι "η φωτιά είναι από την άλλη πλευρά του νησιού και δεν κινδυνεύει η Θεολογική Σχολή".

Επίσης ο κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε: "Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και αποτελεσματική από αέρος και εδάφους".

Σε ερώτηση εάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, έχει ενημέρωση για την εξέλιξη της φωτιάς, ο Μητροπολίτης Προύσης τόνισε: "Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Θεολογική Σχολή. Ενημερώθηκε για την πορεία της κατάσβεσης της φωτιάς και έμεινε ικανοποιημένος από τη διάσωση του Αγίου Σπυρίδωνος".

Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, οι καθιερωμένες Θείες Λειτουργίες της Πέμπτης στη Μονή θα αρχίσουν κανονικά τον μήνα Ιούλιο και θα συνεχιστούν μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ