2012-06-17 17:58:56
Φωτογραφία για ΠΕΤΑΞΑΝ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ (VIDEO)
Στις εγκαταστάσεις του στρατού μεταφέρθηκαν δύο χειροβομβίδες που εντοπίστηκαν στον προαύλιο χώρο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Φάληρο.

Άγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τις 05:00 το πρωί στην Άμεση Δράση και είπε ότι έχουν πετάξει τις χειροβομβίδες στο κτήριο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο ερεύνησαν το χώρο μαζί με υπαλλήλους εταιρείας φύλαξης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και αποχώρησαν.

Λίγο πριν τις 13:00 υπάλληλος του σταθμού είδε μία χειροβομβίδα και ενημέρωσε τους αρμόδιους. Άμεσα εκκενώθηκε ο χώρος, αποκλείστηκε η περιοχή και στο σημείο έφθασαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας. Με νέο τηλεφώνημα άγνωστος επέμεινε ότι υπάρχει και δεύτερη χειροβομβίδα, η οποία εντοπίστηκε έπειτα από έρευνα.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι χειροβομβίδες ήταν ενεργές, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Έντονη ήταν η αντίδραση στο περιστατικό του πολιτικού κόσμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τσιόδρα να δηλώνει πως «η εκτόξευση μιας χειροβομβίδας εναντίον ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι πράξη που ανασύρει στη μνήμη άλλες, σκοτεινές εποχές
. Με την ενέργεια αυτή κάποιοι επιχειρούν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Να είναι βέβαιοι ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή και δεν τρομοκρατείται».

«Η προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία δεν έχει αποτέλεσμα», σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. «Η εκλογική διαδικασία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας», δηλώνει ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας πως «οι σημερινές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της χώρας. Η Ελληνική Αστυνομία εγγυάται την ομαλότητα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

Για «άκρως επικίνδυνη ενέργεια που στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία και την ενημέρωση» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «μια τέτοια πράξη εκφοβισμού και τρομοκράτησης την ημέρα των εκλογών, όταν ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην ελπίδα και τον φόβο, δρα αποπροσανατολιστικά, προσπαθώντας να αλλοιώσει το μήνυμα της σημερινής ημέρας».

«Θέλω να καταγγείλω απερίφραστα αυτό το περιστατικό και νομίζω ότι συναισθανόμαστε όλοι ακόμα περισσότερο το βάρος της ευθύνης, ο κάθε πολίτης, αλλά και όσοι ασχολούμαστε πιο ενεργά με τα κοινά, να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και την ειρήνη στη χώρα μας», ανέφερε μεταξύ άλλων εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η εκπρόσωπός του Φώφη Γεννηματά.

«Η επίθεση με χειροβομβίδες κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και μάλιστα την ημέρα των εκλογών, αποτελεί χτύπημα κατά της Δημοκρατίας. Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό και δηλώνει ότι θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να αποτραπούν παρόμοιες τρομοκρατικές ενέργειες. Η χώρα δεν πρέπει και δεν μπορεί να μπει σε περιπέτειες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Η Δημοκρατία δεν χτίζεται με τρομοκρατία, η Ελλάδα δεν έχει άλλον χρόνο πρέπει να κοιτάξει μπροστά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Δημιουργία ξανά». «Η Δημιουργία ξανά! καταδικάζει κάθε πράξη βίας και εκφοβισμού, όπως η σημερινή ρίψη χειροβομβίδων» και υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα έχει κατακτήσει έναν πολιτικό πολιτισμό και πρέπει να τον διατηρήσει, στις κρίσιμες αυτές ώρες για τη χώρα».

«Θέλω να ελπίζω ότι είναι ένα άθλιο μεμονωμένο γεγονός και να μην είναι η αρχή της επόμενης ημέρας για τη Δημοκρατία μας. Σαφώς σκοπεύει και στοχεύει στη φίμωση μιας ελεύθερης φωνής. Είναι ένα μήνυμα ότι "Κοιτάξτε, το έχετε παρακάνει". Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα έχει συνέχεια», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. «Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην είναι συνέχεια κάποιων πραγμάτων. Μήπως είναι συνέχεια από κάποιες άλλες πράξεις που είδαμε σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό, πράγμα που θα προσδιορίζει μια εξαιρετικά πιο δύσκολη ημέρα για την Ελλάδα. Όλο αυτό κάτι μου μυρίζει. Μου μυρίζει το "ερχόμαστε και θα δείτε". Και δεν μιλάω για τη μονομαχία κορυφής. Μιλάω για άλλα πράγματα», συμπλήρωσε ο κ. Καρατζαφέρης.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ