2012-06-17 00:13:03
Φωτογραφία για Προς Σούνιο και Λαύριο κατευθύνονται τα μέτωπα της φωτιάς
Προς Σούνιο και Λαύριο κατευθύνονται τα μέτωπα της φωτιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι από την περιοχή της Δροσιάς στην Κερατέα για να φθάσει γρήγορα στην Παλαιά Φώκαια, ενώ δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών και παραθεριστές φοβούνται μια «νύχτα αγωνίας» λόγω των ισχυρών ανέμων και της αδυναμίας συνδρομής εναέριων μέσων μέχρι τα ξημερώματα. Eστίες πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν εππίσης το απόγευμα σε Κάτω Σούλι Μαραθώνα Κάλαμο, Πικέρμι και Πεντέλη (στο δρόμο από Ντράφι προς Παλλήνη, κοντά στο εργοστάσιο της Δωδώνης), χωρίς όμως να προκαλούν πλέον ιδιαίτερη ανησυχία.

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γρηγόρη Τσάλτα επισκέπτονται το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί. Ενημέρωση είχε τηλεφωνικά προηγουμένως ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου.


Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το απόγευμα το γηροκομείο Κωνσταντινουπολιτων και οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο Plaza Resort.Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κερατέα, τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να κάηκαν τουλάχιστον τρία σπίτια.

Από την πυρκαγιά έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αναβύσσου-Λαυρίου, όπως και προς τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Στην περιοχή επιχειρούσαν 120 πυροσβέστες, 48 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, 30 άτομα εθελοντές και πεζοπόρο τμήμα του στρατού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Κερατέας. Ο κ. Σαμαράς έδωσε επίσης εντολή στους κκ Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή, ενώ επικοινώνησε και ο ίδιος με τοπικούς φορείς. Όπως έγινε γνωστό, με τον κ. Οικονόμου επικοινώνησε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, όπως και η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα.

Πυρκαγιές και σε Νεάπολη Λακωνίας, Κεφαλόβρυσο Πάτρας

Πυρκαγιά υπήρχε από τις 9.40 το πρωί και στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρισκόταν δασική πυρκαγιά και στην περιοχή Κεφαλόβρυσο, στην Πάτρα. Επιχειρούσαν 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα,14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 Α/Φ, όπως και στη Ναυπακτία.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ