2012-06-16 18:37:03
Φωτογραφία για Τα μάτια της Ευρώπης... στραμμένα στην Ελλάδα!
Καρφωμένα στην Ελλάδα και στην έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής είναι τα μάτια των Ευρωπαίων ηγετών. Οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν... εναγωνίως το αποτέλεσμα των εκλογών για να καθορίσουν τη στάση τους έναντι της χώρας μας.

Ενδεικτικό παράδειγμα του κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό είναι η απόφαση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ να μεταθέσει για 14 ώρες την αναχώρησή της για το Μεξικό -όπου θα συνεδριάσει η G20- προκειμένου να βρίσκεται στη Βερολίνο όταν θα ανακοινωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επίσης, όπως αναφέρει το Βήμα, οι ελληνικές εκλογές κρατούν στην Ευρώπη και τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, δεν θα ήταν δείγμα υπευθυνότητας να βρίσκεται εν πτήσει μακριά από την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει κανείς μαζί του.

Πληροφορίες των Νέων αναφέρουν πως μόλις αρχίσει να σκιαγραφείται η εικόνα της νέας κυβέρνησης οι Βρυξέλλες θα ανακοινώσουν ότι περιμένουν από την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει
. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι εάν διαπιστωθεί ότι τον βασικό λόγο στη νέα κυβέρνηση έχουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, τότε η ανακοίνωση των Βρυξελλών θα έχει χαρακτήρα τελεσιγράφου. Αναμένεται δηλαδή να καταστήσουν σαφές ότι η δανειοδότηση της Ελλάδας θα συνεχιστεί μόνο εφόσον υπάρξει σχετική έγκριση της τρόικας, η οποία όμως δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα αν δεν είναι απολύτως σαφές ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών.

Στη συνέχεια θα αναμείνουν ώς την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ, οπότε συνέρχεται το Eurogroup, ευελπιστώντας ότι εκεί θα έχουν τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου υπουργού Οικονομίας και της νέας κυβέρνησης. Αν δεν είναι ικανοποιητικά, τότε το ζήτημα θα παραπεμφθεί στη Σύνοδο Κορυφής της μεθεπόμενης εβδομάδας, η οποία ενδέχεται να είναι μια από τις σημαντικότερες διεθνείς διασκέψεις για την Ελλάδα από καταβολής νεοελληνικού κράτους.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέντε μέρες χωρίς ενημέρωση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πέντε μέρες χωρίς ενημέρωση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ