2012-06-16 13:49:05
Φωτογραφία για Η απίστευτη ιστορία μιας ομάδας που δεν είχε γήπεδο![BINTEO]
Το Koh Panyee είναι ένα από τα πολλά ψαροχώρια της Ταϊλάνδης μόνο που έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Επιπλέει!!Είναι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.

Το 1986, μια ομάδα νεαρών φιλάθλων στο πλωτό ψαροχώρι, παρακολουθώντας ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και μη έχοντας παίξει άλλοτε με μπάλα[BINTEO]  αποφάσισε να φτιάξει τη δική της ποδοσφαιρική ομάδα. Το πρόβλημα ωστόσο φάνταζε ανυπέρβλητο : δεν υπήρχε ούτε ένα εκατοστό πραγματικού εδάφους στο χωριό, το οποίο στηριζόταν εξ’ ολοκλήρου σε ξύλινους πασσάλους. Πουθενά γη, πουθενά έδαφος. Αυτό όμως, δεν αποδείχτηκε αρκετο για να τους σταματήσει.

Τα παιδιά μαζεύοντας ξύλα, έστησαν μια πλωτή εξέδρα στη μέση του ωκεανού για να χρησιμοποιηθεί σαν γήπεδο για τις προπονήσεις τους. Το πάθος τους και η ευρηματικότητά τους, σε συνδυασμό με τις τεχνικές τους δεξιότητες που αναπτύχθηκαν με την εξάσκηση σ’ αυτό το τραχύ γήπεδο, ήταν το ξεκίνημα της ιστορίας.


Κάθε μέρα, μετά το τέλος του σχολείου, η ομάδα του χωριού έτρεχε στο γήπεδο… Οι συνθήκες ήταν δύσκολες καθώς τα παιδιά έπαιζαν ξυπόλητα πάνω στο ξύλο, που πολλές φορές ήταν γεμάτο νερά από τις συχνές βροχές που επικρατούν στην περιοχή. Ποτέ όμως δεν το έβαλαν κάτω, και αυτή η επίπονη προπόνηση που έκαναν σε καθημερινή βάση, τους βοήθησε να γίνουν οι καλύτεροι στη νότια Ταϊλάνδη.

Η ομάδα άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες στην ηπειρωτική χώρα και οι επιτυχίες τους ήταν αυτές που μετέτρεψαν την ομάδα TMB Panyee FC σε αυτό που είναι σήμερα. Ένα απ’τα καλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία της Νότιας Ταϊλάνδης κερδίζοντας το πρωτάθλημα τα τελευταία 7 χρόνια.. αλλά και πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές στο νησί.

Παρακολουθήστε το βίντεο με την αληθινή ιστορία της TMB Paynee FC:

πηγή:http://www.goodstory.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ