2012-06-16 12:05:05
Φωτογραφία για Περισσότερα από 175 δισ. δολάρια αφορολόγητα έβγαλαν σε μια δεκαετία Έλληνες εφοπλιστές
Περισσότερα από 175 δισ. δολάρια αφορολόγητα έβγαλαν μέσα σε δέκα χρόνια οι Έλληνες πλοικτήτες, σύμφωνα με δημιοσίευμα του γνωστού ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, σχετικά με το φορολογικό καθεστώς στην χώρα μας και την ευρύτερη κατάσταση της κρίσης. Όπως αναφέρει ο συντάκτης "Όλα αυτά, σε μία χώρα που βάλλεται ήδη από την ανεργία η οποία καλπάζει".

Το Bloomberg κάνει λόγο για 762 Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ούτε 1 ευρώ ως φόρο για τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι δεόντως τον σχετικό συνταγματικό νόμο και οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν ανησυχούν σημαντικά για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Μάλιστα, στο άρθρο φιλοξενούνται απόψεις εφοπλιστών που φανερώνουν πως πράγματι αδιαφορούν για τα όσα γίνονται.

"Η ναυτιλία είναι μία υπεράκτια βιομηχανία, και κάθε πράξη εναντίον της είναι σαν να πυροβολείς το πόδι σου", αναφέρει ο Ted Πετρόπουλος, ιδρυτής της Petrofin Research, ενώ ο πρόεδρος της DryShips, Γιώργος Οικονόμου, τονίζει πως "είναι εντελώς αδιάφορος για τις ενδεχόμενες αλλαγές στη φορολογική απαλλαγή".

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης λέει: "Η φορολογική αντιμετώπιση των εφοπλιστών στην Ελλάδα δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη από τις αντίστοιχες άλλων χωρών όπως η Ολλανδία, η Μάλτα ή η Κύπρος".
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ