2012-06-16 01:34:03
Φωτογραφία για Μπήκε η ταφόπλακα για την απαλλοτρίωση του κτήματος Φιξ;
Mπορεί όλοι μας να είχαμε μέχρι σήμερα την εντύπωση πως το έργο της απαλλοτρίωσης του κτήματος Φιξ στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής ήταν... μια τελειωμένη υπόθεση εδώ και χρόνια, αλλά φαίνεται πως ο σχετικός κωδικός υπήρχε μέχρι πρότινος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων!

Η σχετική αποκάλυψη έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Κουτρούλη, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα και τη διοίκηση για την Απόφαση του πρώην Υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Θάνου Μωραΐτη με την οποία απεντάχθηκαν 8397 ανενεργά έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα συνολικού προϋπολογισμού 17 δις ευρώ.

νάμεσα τους ήταν και η απαλλοτρίωση του οικοπέδου των 13 στρεμμάτων στο Παλαιό Ηράκλειο. Η αναφορά αυτή προκάλεσε αίσθηση, καθώς κανείς δεν περίμενε ένα έργο για το οποίο δεν καταβλήθηκε το απαιτούμενο κονδύλι για την απαλλοτρίωση του το 2004 λόγω παρέλευσης του 18μηνου να βρίσκεται ακόμα στους καταλόγους του Υπουργείου. Την έκπληξή του για το γεγονός εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαντής, ο οποίος είπε πως προφανώς πρόκειται για λάθος ή για ξεχασμένο κωδικό αφού το έργο στην ουσία απεντάχθηκε πριν 8 χρόνια.


• Παγώνει η πρόταση για τη Μεταφορά του Συντελεστή Δόμησης

Έπειτα από ερώτημα του πρώην Δημάρχου, κ. Σταύρου Γεωργόπουλου, ο κ. Βλαντής ενημέρωσε το Σώμα και για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ακίνητο. Τόνισε λοιπόν πως η διαπαραταξαική επιτροπή που συστάθηκε πέρσι κατέθεσε επισήμως προς τους ιδιοκτήτες την πρόταση να αποκτήσει ο Δήμος το ακίνητο με αντάλλαγμα τηα Μεταφορά του Συντελεστή δόμησης ολόκληρου του ακινήτου σε άλλη περιοχή. Όπως είπε, η πλευρά των ιδιοκτητών είδε αρχικά με θετικό μάτι την πρόταση αλλά το απέρριψε θεωρώντας το πολύ δύσκολο να γίνει ειδικά υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες. Ο κ. Βλαντής παραδέχτηκε πως η πολιτική ρευστότητα εμποδίζει τις προσπάθειες του Δήμου και ανέφερε ως παράδειγμα την απόπειρα να γίνει επαφή με τον πρώην Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Σηφουνάκη, η οποία εν τέλει δεν τελεσφόρησε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ