2012-06-15 10:14:03
Φωτογραφία για Σαν τα σκυλιά κρατούνται οι μετανάστες στο Τμήμα Αλλοδαπών Ηγ/νίτσας!
Σαν τα σκυλιά κρατούνται οι λαθρομετανάστες στο Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, αφού, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, που υπογράφουν ο πρόεδρος Φώτης Μαντζούκης και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Μπρέστας, " επικρατούν στον παραπάνω χώρο, πρωτοφανείς καταστάσεις και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτες, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των κρατουμένων, αλλά και των εργαζομένων σε αυτόν¨. Μάλιστα η Ένωση απειλεί με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου... Έτσι, επιβεβαιώνεται πρόσφατο ρεπορτάζ της "Κάτοψης". Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, έχει ως εξής: "Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες από συναδέλφου μας, αλλά και έπειτα από επίσκεψη του προεδρείου της Ενώσεως μας, στα κρατητήρια του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στα οποία κρατούνται αλλοδαποί οι οποίοι έχουν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη Χώρα και έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου μας, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη, να καταγγείλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και την ανύπαρκτη από πλευράς αρμόδιων φορέων μέριμνα .


Δυστυχώς διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά την καταστρατήγηση του σχετικού νομικού πλαισίου, με αποτέλεσμα να επικρατούν στον παραπάνω χώρο, πρωτοφανείς καταστάσεις και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας να είναι ανύπαρκτες, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των κρατουμένων, αλλά και των εργαζομένων σε αυτόν .

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η ακαταλληλότητα του εν λόγω χώρου υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της ανεκτικότητας διότι σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπεται να λειτουργούν κρατητήρια, περιμετρικά των οποίων, να υπάρχουν αποθήκες καυσίμων, οι οποίες μάλιστα να είναι σε τέτοια κατάσταση που να επιβαρύνουν επιπρόσθετα το όλο ζήτημα .

Ακόμα είναι απορίας άξιο, ότι μέχρι σήμερα και παρά τις διάφορες παρεμβάσεις μας, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια από πλευράς Διοίκησης αλλά και από τους συναρμόδιους φορείς, για την βελτίωση της επικρατούσας κατάστασης, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας, να έχουν φτάσει σε σημείο, να μην διαθέτουν ούτε κάποιο χώρο για την παραμονή τους σε αυτόν, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, με άμεση συνέπεια την επιπρόσθετη καταπόνηση του προσωπικού.

Τέλος θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι σε τέτοιου είδους θέματα, δεν μπορεί να γίνει καμία έκπτωση, και για το λόγο αυτό, η Ένωση μας έχει αποφασίσει σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίλυση του ζητήματος σε άμεσο χρονικό διάστημα, να προσφύγει κατά παντός υπευθύνου".
katoci.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ