2012-06-14 23:11:08
Φωτογραφία για Κοινό μήνυμα Ολάντ - Μόντι: Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη
«Οι ελληνικές εκλογές είναι σε 3 ημέρες. Θέλουμε να επαναλάβουμε την επιθυμία μας να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, τηρώντας όμως τις δεσμεύσεις της» ήταν το κοινό μήνυμα Ολάντ και Μόντι, που συναντήθηκαν στη Ρώμη. «Επιθυμώ, καθώς μιλήσαμε και γι’ αυτό το θέμα, να επιβεβαιώσω την επιθυμία η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια που σε άλλες περιπτώσεις θα χρειαζόταν μια γενιά, αν έλειπε το κίνητρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Συμμερίζομαι πλήρως όσα είπε ο κ. Μόντι. Οι Έλληνες είναι κυρίαρχος λαός και αυτοί θα αποφασίσουν. Πρέπει να τους σεβαστούμε. Έχουν καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες εδώ και πολλούς μήνες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις λαμβάνοντας υπόψη αυτά που άφησαν δυστυχώς οι κυβερνήσεις» σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φρανσουά Ολάντ ταξίδεψε στη Ρώμη μετά την συνάντηση του στο Παρίσι με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες, την αντιπολίτευση στη Γερμανία, τους οποίους και υποδέχθηκε κατά παράβαση του Πρωτοκόλλου και χωρίς προηγουμένως να έχει υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την καγκελάριο Μέρκελ.

Όπως όλα δείχνουν και με τον Φρανσουά Ολάντ να στοχεύει και σε συνάντηση τόσο με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι όσο και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέβιντ Κάμερον, επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα τόξο διαφορετικής πολιτικής γύρω από τη Μέρκελ και την άκαμπτη στάση που αυτή τηρεί στο θέμα της επίλυσης της κρίσης.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ