2012-06-14 19:22:03
Φωτογραφία για Γαλλία: Εντοπίστηκε εργαστήριο παραχάραξης στην Ευρώπη
Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε το μεγαλύτερο εργαστήριο παραχάραξης νομισμάτων της Γαλλίας και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, από το οποίο... είχαν διοχετευτεί στην αγορά 350.000 χαρτονομίσματα.

Περισσότερα από εννιά εκατομμύρια ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και των 20 ευρώ διοχετεύτηκαν στην αγορά από το εργαστήριο αυτό στα περίχωρα του Παρισιού, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα πρώτα χαρτονομίσματα, πολύ καλής ποιότητας με τη χρήση ψηφιακής εκτύπωσης, εμφανίστηκαν στην αγορά το 2007. Το εργαστήριο βρισκόταν σε βιομηχανική εγκατάσταση σε ένα μικρό χωριό ανάμεσα στις πόλεις Μο και Σελ, ανατολικά του Παρισιού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν και όλα τα αντικείμενα και το υλικό του εργαστηρίου κατασχέθηκαν.

Περίπου 30 ως 40 εργαστήρια παραχάραξης εξαρθρώνονται κάθε χρόνο στη Γαλλία, όμως είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια τόσο μεγάλη εγκατάσταση. Εργαστήρια παραχάραξης χαρτονομισμάτων λειτουργούν κυρίως στην Ιταλία, αλλά και στην Πολωνία, τη Λιθουανία και την Βουλγαρία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κόλπο μαγικό
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κόλπο μαγικό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ