2012-06-14 19:21:55
Φωτογραφία για ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΡΩΣΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι πολωνικές αρχές περιμένουν νέα... κοσμοπλημμύρα από Ρώσους οπαδούς που θα βρεθούν στην Βαρσοβία, προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας της χώρας τους με την Ελλάδα.

Ο αριθμός, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sentragoal.gr", είναι διπλάσιος απ' αυτούς που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Πολωνίας και δημιούργησαν τα επεισόδια με το... πολεμικό σκηνικό που εκτιλύχθηκε ανάμεσα σε Πολωνούς και Ρώσους.

Παρόλο που είχαν επιστρατευτεί περισσότεροι από 6000 αστυνομικοί τα επεισόδια που ξέσπασαν ήταν βίαια και οι αρχές προχώρησαν σε 184 προσαγωγές! Ηδη οκτώ εξ αυτών καταδικάστηκαν έως και με 12 μήνες αναστολή, ενώ κάποιοι άλλοι πλήρωσαν βαρύ πρόστιμο.

Ο υπουργός εσωτερικών της Πολωνίας, Γιάτσεκ Τσικότσκι ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη κι έχει φροντίσει να μην δημιουργηθού ξανά τέτοιες εικόνες, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόναλντ Τασκ του ξεκαθάρισε πως οι πολωνικές αρχές φέρουν την πλήρη ευθύνη για ό,τι γίνει. Οι σχέσεις των δυο χωρών που ήταν τεταμένες έπεσαν και πάλι σε δυσχέρεια μετά τα τελευταία συμβάντα, που εκτυλίχθηκαν στην γέφυρα Πονιατόφσκι κατά τη διάρκεια της ημέρας της ανεξαρτησίας των Ρώσων.


«Δεν θα επιβάλουμε στους οπαδούς πως θα μεταβούν στο γήπεδο ή αν θα πάνε μόνοι τους ή ανά ομάδες. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Η πόλη είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα» είπε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας.

Η Ρωσία είναι υπότροπη για τα επεισόδια που έγιναν με τους Πολωνούς, αλλά και για τις φωτοβολίδες που έπεσαν στο ματς με την Τσεχία κι αν γίνει το παραμικρό αύριο θα ξεκινήσουν τα προκριματικά του Euro 2016 με -6 βαθμούς!

Για το λόγο αυτό και η ρωσική ομοσπονδία έχει καταστήσει σαφές στους οπαδούς ότι με το παραμικρό τους λάθος η εθνική ομάδα θα ζημιωθεί ανεπανόρθωτα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ