2012-06-14 08:17:40
Φωτογραφία για Ο τρόπος παράκαμψης της ανακατεύθυνσης της Google από .com σε .gr !!
Μας το ζητήσατε επίμονα, σας το προσφέρουμε (όχι μόνοι μας αλλά σε συνεργασία με το Planet-Greece!!!) Εχουμε όλοι παρατηρήσει οτι ήδη από τις αρχές Ιουνίου η Google προχώρησε σε ανακατεύθυνση όλων των Blogs κάτω από το όνομα τομέα blogspot.com. Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι ανάλογα με την χώρα από όπου προέρχονται οι περισσότερες επισκέψεις ενός blog ή η χώρα από όπου γίνεται η κεντρική διαχείριση της ιστοσελίδας, η ονομασία αυτόματα ανακατευθύνει σε domain με κατάληξη το πρόθεμα...

της εκάστοτε χώρας (από .com σε .gr για την Ελλαδα από .com σε .de για την Γερμανία κλπ).

Το συγκεκριμένο μέτρο εφάρμοσε η Google (κάποιοι αναφέρουν οτι αυτό πραγματοποιήθηκε αυθαίρετα) με στόχο ,μεταξύ άλλων, το περιεχόμενο των blogs να εμπίπτει στο ιδιαίτερο νομικό πλαίσιο της κάθε χώρας (πχ νομικό πλαίσιο για εκβιασμούς, απειλές κατά ζωής, εξύβρισης κ.α.)

Το SecNews σε συνεργασία με το κορυφαίο ενημερωτικό blog planet-greece.blogspot.com  δημοσιοποιεί μια απλή διαδικασία, με την οποία ο ιδιοκτήτητης οποιουδήποτε blog στον τομέα blogspot.com (τώρα blogspot.gr για πολλούς) μπορεί να παρακάμψει την αυτόματη ανακατεύθυνση και να διατηρήσει το παλαιό .com domain. Δείτε παρακάτω τα βήματα:


1) Ανοίγουμε το template του blog, βρίσκουμε με F3 τη γραμμη:

2) Επικολλουμε τον παρακατω κωδικα αμέσως μετα την παραπανω γραμμη

Και αυτό είναι όλο! Το Blog σας θα παραμείνει στο .blogspot.com domain και δεν θα ανακατευθύνει σε blogspot.gr.

Μία από τις πρώτες ιστοσελίδες που εφάρμοσε επιτυχώς το παραπάνω, είναι το Planet-Greece, ίσως το πιο αξιόπιστο ειδησεογραφικό blog αυτή την στιγμή, με συνεχή ροή ενημέρωσης 24 ώρες το 24ώρο.

Το ιδιαίτερα σημαντικό της παραπάνω μεθόδου είναι οτι δεν επηρεάζει τα widgets που πιθανόν υπάρχουν στην ιστοσελίδα σας, δεν επηρεάζει τους RSS readers ή την διασύνδεση του blog με Facebook ή/και Twitter. Επιπλέον δεν διαπιστώθηκε να επηρεάζει το rank σας στις μηχανές αναζήτησης ή στο Alexa.

Φυσικά δεν σημαίνει οτι αν ο ιδιοκτήτης κάποιου blog παρακάμψει με την παραπάνω μέθοδο την ανακατεύθυνση οτι δεν υπάρχουν θεσμοθετημένα νομικά πλαίσια ώστε κινηθεί κάποιος εναντίον του αν διαπράττει αδικήματα μέσω Internet ή θίγει την προσωπικότητα του οποιουδήποτε.

Ο μοναδικός και απολύτως ασφαλής ,κατά την απόψη μας, τρόπος διασφάλισης είναι η τήρηση του κώδικα δεοντολογικής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο από την πλευρά των διαχειριστών του κάθε blog ή ιστοσελίδας (blogger code of ethics και στη διεθνή βιβλιογραφία: netiquette).

 Το SecNews ευχαριστεί το άκρως συνεργάσιμο και ενημερωμένο Planet-Greece για την επιβεβαιώση των τεχνικών λεπτομερειών του τρόπου παράκαμψης της ανακατεύθυνσης.

Από secnews

Planet-greece: Μία από τις πρώτες ενημερωτικές ιστοσελίδες που «παρακάμπτει» την ανακατεύθυνση της Google.

Η πασίγνωστη ενημερωτική και αδέσμευτη ιστοσελίδα planet-greece.blogspot.com είναι μία από τις πρώτες ιστοσελίδες της Ελληνικης blog-ο-σφαιρας που εναντιώθηκε στην αυθαίρετη εφαρμογή ανακατεύθυνσης της Google σε όλα τα Ελληνικά blogs από blogspot.com σε blogspot.gr. Το Planet Greece  ενημέρωσε σχετικά τους αναγνώστες του. Διαβάστε παρακάτω το σχετικό τους άρθρο:

«Ότι κι αν κάνει η google, όσες συμφωνίες κι αν κάνει το ελληνικό κράτος, όσες συμφωνίες και αν κάνουν μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσες ACTA κι αν θεσπίσουν, το planet-greece ΔΕ  θα υπουδουλωθεί ΠΟΤΕ σε .gr, όπως – χωρίς να μας ρωτήσουν – επεχείρησαν εντελώς φασιστικά να κάνουν οι ιθύνοντες της google και οι Ελληνικές Αρχές. Εδώ και μέρες, λοιπόν, μετά από πενθήμερη διακοπή, εκπέμπουμε και πάλι ως .blogspot.COM! Τι σημαίνει αυτό πολύ απλά; Ό,τι συνεχίζουμε να είμαστε αδέσμευτοι, ΔΕΝ υπαγόμαστε στο Ελληνικό Δίκαιο και ΔΕΝ αναγνωρίζουμε τις Ελληνικές Αρχές, σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να μας κάνει μήνυση ή αγωγή – φυσικά για να μας φιμώσει – γιατί ΔΕΝ μας διέπει πλέον και επίσημα το Ελληνικό Δίκαιο. ΔΕΝ είμαστε .gr. Κι επιπλέον, επι τούτου μας καλύπτουν οι διεθνείς συνθήκες.

Άρα, σε όσους άνοιξε η όρεξη μετά την αυθαίρετη κίνηση της google, σας λέμε «Κύριοι, με το planet-greece ΔΕΝ παίζει κανείς».

Η διεύθυνσή μας, λοιπόν, είναι planet-greece.blogspot.COM. Βάλτε το καλά στο κεφάλι.»

Από secnews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παει για πεμπτη γομα η Pirelli
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παει για πεμπτη γομα η Pirelli
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ