2012-06-13 18:02:04
Φωτογραφία για Χιλιάδες ανήλικοι στα πλοκάμια του διαδικτυακού εκφοβισμού
του Σωτήρη Μεταξά

Το παραδοσιακό έγκλημα έχει μεταλλαχτεί και ηλεκτρονικά. Όλα σχεδόν τα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα έχουν μεταφερθεί και στο διαδίκτυο. Απάτες, κλοπές, συκοφαντικές δυσφημήσεις, αλλά και... τέλεση εγκλημάτων των οποίων η αφετηρία βρίσκεται σε κάποια ηλεκτρονική πύλη.

Την ίδια ώρα, ο διαδικτυακός εκφοβισμός μεταξύ των παιδιών και των εφήβων της χώρας μας παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα παραδείγματα εφήβων που έφτασαν στα όρια της αυτοκτονίας θα παρουσιαστούν σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση στα Χανιά, από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr οι αποκαλύψεις αναμένεται να προκαλέσουν θόρυβο.

Τα κρούσματα του cyberbullying, όπως είναι γνωστό διεθνώς το φαινόμενο, καταγράφουν διαρκή αύξηση έχοντας συχνά δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των θυμάτων. Δεν λείπουν μάλιστα οι περιπτώσεις νέων ατόμων που έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν μη μπορώντας να αντέξουν τη διαπόμπευση μέσω Ιντερνετ
. Οι δράσεις ενημέρωσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο συνεχίζονται, και σε αυτό το πλαίσιο, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, Αστυνομικός Διευθυντής Μανώλης Σφακιανάκης θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή στα Χανιά προκειμένου να παρευρεθεί στην ημερίδα με θέμα "Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Cyber Bullying" που πραγματοποιεί στο Βλητέ της Σούδας η υπηρεσία.

Στόχος της Ημερίδας είναι να μπορέσουν οι γονείς να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του.

Στην Ημερίδα θα παρίστανται και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της ίδιας Υπηρεσίας για την ενημέρωση των παρευρισκομένων.

Σημειώνεται ότι έξαρση του διαδικτυακού εκφοβισμού στη χώρα μας έχει καταγραφεί τελευταία από αρκετές έρευνες. Για παράδειγμα, έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου είχε δείξει ότι ένας στους τρεις εκπαιδευτικούς έχει έρθει αντιμέτωπος με κάποιο ζήτημα ψηφιακής παρενόχλησης, ψηφιακού εκφοβισμού ή συκοφαντικής δυσφήμησης από μαθητές προς άλλους μαθητές του σχολείου του.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ