2012-06-11 13:26:13
Φωτογραφία για Εθελοντές γιατροί εξέτασαν 300 παιδάκια στα ελληνοαλβανικά σύνορα!
Η ομάδα εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών, 19 άτομα, της οργάνωσης Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής "Ανοικτή Αγκαλιά" εξέτασε δωρεάν 300 παιδιά στα... απομακρυσμένα χωριά του Πωγωνίου, στα ελληνοαλβανικά

σύνορα. Πραγματοποίησαν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις του παιδικού πληθυσμού στα δημοτικά διαμερίσματα Καλπακίου – Δελβινακίου – Παρακαλάμου και Κεφαλοβρύσου. Όπως μας είπε η πρόεδρος της "Ανοιχτής Αγκαλιάς" κ. Βλάχου, ότι " στη σημερινή οικονομική συγκυρία, οι περισσότεροι πολίτες της χώρας μας στερούνται αρκετά, σημαντικά κοινωνικά αγαθά, κυρίως στους τομείς υγείας, πρόνοιας και εκπαίδευσης. Με τον αντίκτυπο αυτό να γίνεται πιο αισθητός στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας (Ηπειρωτική και Νησιωτική) όπου τα προβλήματα διογκώνονται καθημερινά, η "Ανοικτή Αγκαλιά" επιχειρεί να συμβάλει στη θωράκιση της ψυχικής και σωματικής υγείας όλων των κατοίκων της ακριτικής Ελλάδας"
. Ωστόσο, επεσήμανε η κ. Βλάχου "αντιμετωπίζουμε οικονομικό πρόβλημα, αφού οι χορηγοί μας δυσκολεύονται πλέον να μας ενισχύουν". Σύμφωνα με τους εθελοντές γιατρούς, δεν εντοπίστηκαν σοβαρά προβλήματα υγείας στα παιδάκια, που εξετάστηκαν. Να σημειωθεί ότι η "Ανοιχτή Αγκαλιά" των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρική είναι μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με έδρα της στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού. Ιδρύθηκε το 1994 από μία ομάδα εθελοντριών, με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής αγκαλιάς που θα χωράει όλα τα παιδιά που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις στα νοσοκομεία. Η αποδοχή της προσφοράς μας από τα παιδιά και τις οικογένειές τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Χάρη στη συνεισφορά των εθελοντών και στην στήριξη των χορηγών, ἐβάλε τις βάσεις για μια νέα, πιο ανθρώπινη και πιο ουσιαστική αντιμετώπιση του θέματος παιδική ασθένεια.
katoci.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ