2012-06-08 18:09:22
Φωτογραφία για Εθνική Ελλάδος, Γειά σου!
Ολα τα φλας πάνω στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει στον αγώνα της πρεμιέρας τη διοργανώτρια Πολωνία

Του Χρηστου Kοντου

Οπως το 2004. Οκτώ χρόνια μετά τον άθλο στα γήπεδα της Πορτογαλίας, η Εθνική ομάδα θα επιδιώξει απόψε να επαναλάβει ανάλογη εκκίνηση. Δηλαδή, να νικήσει τους διοργανωτές, βάζοντας απ' την πρεμιέρα γερά θεμέλια πρόκρισης στον προημιτελικό γύρο του Euro 2012. Τότε ήταν η Πορτογαλία που υπέκυψε στο σύνολο του Οτο Ρεχάγκελ. Σήμερα, η εκ των διοργανωτών Πολωνία δεν φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ελληνική ομάδα στο ραντεβού της Βαρσοβίας στις 19.00. Πρόκειται για τον αγώνα με τον οποίο ανοίγει η αυλαία της κορυφαίας διοργάνωσης, σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, της Ευρώπης.

Σάντος: Ολο το είναι μου

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ, υπογραμμίζοντας πως το κλειδί της επιτυχίας είναι η αμυντική λειτουργία
. Μάλιστα, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους Ελληνες: «Ολες οι ομάδες έρχονται με όνειρα να φτάσουν μακριά. Δεν διαφέρουμε, αυτό θέλουμε και εμείς, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό που θέλω να πω εγώ αλλά και οι ποδοσφαιριστές μου προς τον ελληνικό λαό, είναι να μείνει ήσυχος πως θα κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε χαρά και πως θα βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο όλα τα στοιχεία που δείχναμε το προηγούμενο διάστημα».

Τόνισε δε πως δεν αισθάνεται άγχος. Και εξήγησε το γιατί: «Είμαι 56 ετών και αν αισθανόμουν άγχος, τότε κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Τα τελευταία 12 χρόνια βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα νιώθω ικανοποίηση που βρίσκομαι εδώ πέρα. Κανείς δεν νιώθει περισσότερο Ελληνας από εμένα. Αυτή τη στιγμή, όλο μου το είναι, είναι με την Ελλάδα».

Αναφορικά με τους Πολωνούς, υπογράμμισε: «Εάν κάτσω να αναλύσω την Πολωνία, θα ήταν σαν να τους έδινα το... φαΐ στο πιάτο. Σεβόμαστε την ομάδα της Πολωνίας. Είναι καλά οργανωμένη και διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα σε μένα τίθεται να βρω τις κατάλληλες λύσεις για να χτυπήσω τα αδύνατα σημεία της».

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος χαρακτήρισε ευλογημένο τον εαυτό του, υπογραμμίζοντας πως η συμμετοχή του στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσει την καριέρα του: «Θεωρώ ότι είναι ευλογία που στο τελείωμα της καριέρας μου βρίσκομαι σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Νομίζω πως η μείξη νεαρών παικτών με έμπειρους είναι το ιδανικότερο για μία ομάδα».

Αν και δεν αποκάλυψε τα πλάνα του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός φαίνεται να έχει καταλήξει στους ένδεκα που θα παρατάξει απόψε στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Κώστας Χαλκιάς. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ενώ τα άκρα θα καλύπτουν οι Τοροσίδης και Χολέμπας. Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Μανιάτης, Καραγκούνης και Κατσουράνης, ενώ στην επίθεση αναμένεται να χρησιμοποιηθούν οι Νίνης, Σαμαράς και Γκέκας.

Απ' την πλευρά τους, οι Πολωνοί ως οικοδεσπότες λογικό επόμενο είναι να θέτουν ως στόχο την κατάληψη της πρώτης θέσης του Α΄ ομίλου. Κάτι που ξεκαθάρισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φράντισεκ Σμούντα, απαντώντας σε όλους όσοι τους δίνουν τον τίτλο του αουτσάιντερ του ομίλου: «Με χαροποιεί η άποψη του αουτσάιντερ. Δεν έχουμε εκπαιδευτεί από τους Γερμανούς αλλά τα βασικά του ποδοσφαίρου τα μαθαίνουμε καλά. Εχουμε διαμορφώσει το δικό μας μονοπάτι για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Εύχομαι να μας θεωρούν όλοι αουτσάιντερ και να φτάσουμε στον στόχο μας να είμαστε επικεφαλής του ομίλου». Απ' την πλευρά του, ο αρχηγός της Πολωνίας, Γιάκουμπ Μπλαζικόφσκι πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι είναι πρόκληση να παραβιάσουμε την ελληνική άμυνα».
kathimerini
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ