2012-06-08 18:07:24
Φωτογραφία για Ποιος είναι αλήθεια ο Ηλίας Κασιδιάρης...???
Εύθικτος, οξύθυμος, δεν διστάζει να χειροδικήσει, όπως είδαμε χτες, και παθιασμένος με τις ιδέες του ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής έχει προκαλέσει το μένος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών αλλά και τον ενθουσιασμό των ψηφοφόρων του έπειτα από την επίθεση του στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου και τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.  

Αν και καταζητείται από την Αστυνομία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας παραμένει άφαντος και χαίρει της πλήρους προστασίας του γραμματέα  της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.  

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι εξάλλου τοπουλέν του κ. Μιχαλολιάκου, ο «προστατευόμενος» του,  τον οποίο τοποθέτησε δίχως δεύτερη σκέψη στην θέση του εκπροσώπου του κόμματος στα ΜΜΕ. Υπεύθυνος πια για την εικόνα του κόμματος προς τους πολίτες ο κ. Κασιδιάρης επιχείρησε αρχικά να διατηρήσει ένα πιο «ήρεμο» και επικοινωνιακό προφίλ της Χρυσής Αυγής.


Ωστόσο, ο υποψήφιος βουλευτής δύσκολα τιθασεύεται και ακόμη πιο δύσκολα συγκρατεί τον θυμό του, γεγονός που τον έχει καταστήσει και «ακτιβιστή»- πρωτοστάτη στις «μάχες» των Χρυσαυγιτών με αντιεξουσιαστές και αλλοδαπούς σε συγκεντρώσεις του κέντρου της Αθήνας.  

Πέραν όμως του μαχητικού του χαρακτήρα ο κ. Κασιδιάρης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κύκλους του κόμματος για τις δεξιότητές του στις πολεμικές τέχνες και την αγάπη του για την γυμναστική. Λόγω και  της θητείας του στις Ειδικές

Δυνάμεις αρέσκεται στο  να εκπαιδεύει στις πολεμικές τέχνες τα  υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τα μαθήματα  γίνονται στο δρόμο ή σε σπίτια των μελών  και ο… προπονητής Κασιδιάρης αναλαμβάνει ρόλο street fighter.  

Βέβαια ο υπέρμαχος της στρατιωτικής πειθαρχίας που έχει υιοθετήσει μια στιλιστική εικόνα που παραπέμπει σε military στιλ, χαρακτηριστικό ακροδεξιών ομάδων, διέπεται και από πνευματικές ανησυχίες. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γεωπονική Αθηνών συνέγραψε και βιβλίο υπό τον τίτλο « Ο τομέας Χ». Πρόκειται για βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2010 και αφορά σε «Οκτώ ιστορικά διηγήματα, για οκτώ μάχες, όπου το πνεύμα του πολεμιστή και οι αρετές του πολέμου σκιαγραφούνται στην πραγματική τους διάσταση, τόσο σε φυσικό όσο και σε μεταφυσικό επίπεδο. Ένα επικό και λυρικό ταυτόχρονα έργο, που θα διαβαστεί με κομμένη την ανάσα από όποιον αισθάνεται μαχητής σήμερα»    

To « πουλέν» του Μιχαλολιάκου  

Ο Ηλίας Κασιδιάρης γεννήθηκε στον Πειραιά, μεγάλωσε σε μεσοαστή οικογένεια κυκλοφορώντας στις αλάνες και από νεαρή ηλικία έμπλεκε σε καυγάδες είτε για να υπερασπιστεί την παρέα του, είτε για να δείξει την διαφωνία του με την παρουσία μεταναστών στη γειτονιά. Αν και μόλις 32 ετών είναι εδώ και πολλά χρόνια μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης και σήμερα μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος πια της Χρυσής Αυγής.  

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής γρήγορα γοητεύτηκε από την μαχητικότητα του νεαρού Ηλία βλέποντας στο πρόσωπο του τον εφηβικό εαυτό του. Ο street fighter, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, κέρδισε την εμπιστοσύνη του κ. Μιχαλολιάκου και έτσι ανέπτυξε στενούς δεσμούς με τον πρόεδρο του κόμματος ανταλλάσσοντας απόψεις για  την λαθρομετανάστευση, τα SS και την χούντα.  

Γίνεται άμεσα στενός συνεργάτης  του Νίκου Μιχαλολιάκου και φέρει το ψευδώνυμο «προστατευόμενος» καθώς παρέχει συμβουλές και υπηρεσίας ανά πάσα στιγμή στον πρόεδρό του. Δημιουργεί γρήγορα «ρεύμα» ψηφοφόρων και προωθείται όσο κανένας άλλος από το κόμμα. Έτσι, στις πρόσφατες  εκλογές εκλεγεται βουλευτής στην περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνοντας σχεδόν 14.000 σταυρούς.  

Ο Κασιδιάρης, «μάχεται» στους δρόμους, θαυμάζει τα SS και τον Ρούντολφ Ες, την χούντα και τον Παπαδόπουλο, γράφει βιβλίο αναλύοντας την «ηδονή» εκείνου που τραβάει τη σκανδάλη ενός όπλου, είναι θρασύς και προκλητικός, σίγουρος για τον εαυτό του και την ευφυΐα του, γυμνάζεται και είναι υπάκουος στον αρχηγό- λίρα εκατό για μια ακροδεξιά οργάνωση.

 

 

Ο πρώτος φυγόδικος εκπρόσωπος τύπου κόμματος  

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει αρκετές όπως φαίνεται εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατηγορίες τις οποίες αρνείται.  

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πέντε άγνωστοι δράστες το 2007 επιτέθηκαν σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με κλομπ και αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού του αφαίρεσαν την ταυτότητά του διά της βίας.  

Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, που τους παρείχε ο Κασιδιάρης, την πινακίδα του οποίου είχε σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο στο όνομά του.  

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι την ώρα την εν λόγω επίθεσης, βρισκόταν σε ραντεβού στο νοσοκομείο Metropolitan, ως ιατρικός επισκέπτης, και ότι το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο παρκινγκ του νοσοκομείου, ισχυρισμό που διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες. Η δίκη έχει αναβληθεί για τις 11 Ιουνίου, ενώ ακόμη εκκρεμεί η σύλληψη του για τις χτεσινές επιθέσεις.

Πηγή / newpost.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο Φανάρι ο Τζήμερος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο Φανάρι ο Τζήμερος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ