2012-06-02 10:46:02
Φωτογραφία για Κατά της επιβολής κυρώσεων στη Συρία ο Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε από το Παρίσι αμφιβολίες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων που θα μπορούσαν να επιβληθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στο συριακό καθεστώς, επιλογή την οποία υπερασπίστηκε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ.

«Όσον αφορά τις κυρώσεις, αυτού του είδους τα θέματα χρειάζεται να συζητηθούν πρώτα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι κυρώσεις δεν λειτουργούν πάντα. Το βασικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αποτρέψουμε μια εξέλιξη της κατάστασης βάσει του χειρότερου σεναρίου και να μην επιτρέψουμε να υπάρξει ένας εμφύλιος πόλεμος», σημείωσε ο Πούτιν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ολάντ στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Οι κυρώσεις απέχουν πολύ από το να είναι αποτελεσματικές», υπογράμμισε.

Προηγουμένως ο Γάλλος πρόεδρος είχε ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων και της άσκησης πιέσεων στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε εξάλλου ότι είναι «αντιπαραγωγικό» να χαρακτηριστεί αποτυχημένη η αποστολή του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Κόφι Άναν.

«Ο κ. Άναν είναι ένας πολύ πεπειραμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιτύχει η αποστολή του. Νομίζω ότι είναι αντιπαραγωγικό να χαρακτηρίσουμε ως αποτυχημένη την αποστολή του εκ των προτέρων», πρόσθεσε ο Πούτιν.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ