2012-06-01 17:13:17
Φωτογραφία για Περιοδεία Πούτιν σε Κίνα και Ευρώπη
Με μία βαλίτσα στο χέρι, ο «Τσάρος» της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, οργώνει Ευρώπη και Κίνα για να συσφίξει τις οικονομικές σχέσεις της χώρας του με τους "ισχυρούς". Πρώτος σταθμός των διεθνών του επισκέψεων που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα ήταν η Λευκορωσία, ενώ ακολουθεί ο "γαλλογερμανικός άξονας" Παρίσι- Βερολίνο και στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο μεγαλύτερο γείτονα και σύμμαχό του, την Κίνα καθώς και σε Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν.

Κατά την παραμονή του στο ευρωπαϊκό έδαφος, αναμένεται να πιέσει για μεγαλύτερη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή ενέργεια και σε άλλες αγορές με την ελπίδα ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα κάνει τους ηγέτες του Βερολίνου και του Παρισιού πιο δεκτικούς στις ρωσικές προτάσεις.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα επικεντρωθεί στη στενότερη συνεργασία με την Ε.Ε εν όψει της συνόδου κορυφής Ρωσίας- Ε.Ε, στην ανάπτυξη ενός αντιπυραυλικού συστήματος στην Ευρώπη, καθώς και στην κατάσταση στο Αφγανιστάν , το Ιράν και τη Συρία .


Στο Βερολίνο ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τη "σιδηρά κυρία" της χώρας, Ανγκέλα Μέρκελ και τον πρόεδρο Γιοαχίμ Γκάουκ με θέμα την οικονομική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες . Στο Παρίσι, θα συναντήσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ - τον οποίο θα συναντήσει για πρώτη φορά. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τις αμοιβαίες γαλλορωσικές επενδύσεις, την ανάπτυξη της κοινοπραξίας στον τομέα της καινοτομίας και του διαστήματος και την ενεργειακή συνεργασία.

Από την ερχόμενη Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, ο Πούτιν θα βρίσκεται στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, τον πιο πολύτιμο σύμμαχό του στην προσπάθεια να ανακοπεί η παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ, την Κίνα.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ