2012-05-29 20:47:22
Φωτογραφία για Αντιρατσιστική πορεία
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και πορεία που ξεκίνησε έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιήθηκε πριν απο λίγη ώρα με τους διαδηλωτές να καταλήγουν στο Σύνταγμα.. Παρατίθεται απόσπασμα της ανακοίνωσης των διοργανωτών του συλλαλητηρίου: Εδώ και χρόνια μετανάστες-μικροπωλητές έχουν στήσει ένα υπαίθριο παζάρι στους γύρω δρόμους του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟEΕ), όχι από επιλογή, αλλά λόγω του συνεχόμενου ανθρωποκηνυγητού που εξαπολύουν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον τους σε όλες τις περιοχές της Aθήνας και ειδικά του κέντρου. Σε αυτόν τον τόπο λοιπόν, κάνουν χρήση του ασύλου επανανοηματοδοτώντας το, αφού βρίσκουν καταφύγιο στο ίδρυμα για να γλυτώσουν από τις επιθέσεις της αστυνομίας.

[...]Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, μια καλά σχεδιασμένη απάντηση είναι η μετακίνηση των στάσεων των τρόλευ και των λεωφορείων μπροστά στους χώρους που στέκονται οι μόνιμες διμοιρίες των ΜΑΤ. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η καταστολή και η απομόνωση των κινήσεων αλληλεγγύης (κλεισίματα δρόμου και μοίρασμα κειμένων στα τρόλευ και στα λεωφορεία) καθώς επίσης δυσκολεύει η διέλευση των μικροπωλητών από και προς τον τόπο εργασίας τους.


Αποκορύφωμα αυτής της αστυνομοκρατίας η εισβολή της Τετάρτης 16/5, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και ενώ η σχολή ήταν γεμάτη φοιτητές. 20 περίπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν στο προαύλιο χώρο και κραδαίνοντας κλομπ ξεκίνησαν να κυνηγούν τους φοιτητές που βρισκόταν εκεί φτάνοντας μέχρι το θυρωρείο (την κεντρική είσοδο).

Το τελευταίο περιστατικό έγινε την Τρίτη 22/5/12, όταν την ώρα που γίνονταν η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ έγινε ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη, έξω από την σχολή στην Πατησίων.

Το χτύπημα των μεταναστών δεν γίνεται τυχαία αλλά αποτελεί προσπάθεια διάλυσης της ταξικής ενότητας ανάμεσα στους εργαζομένους, σκοπεύοντας επίσης να φιμώσουν και να καταστείλουν κάθε φωνή και κοινωνικό αγώνα που εκφράζεται στους χώρους του ασύλου.

Πρωτοβουλία φοιτητών/τριων ΑΣΟEΕ | ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Απόφαση του φοιτητικού συλλόγου ΑΣΟΕΕ
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ