2012-05-29 18:45:50
Φωτογραφία για Ελληνικά Πετρέλαια: Στα 71 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
Στα 71 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων στο πρώτο τρίμηνο του έτους, από 119 εκατ. πέρυσι, μείωση που αποδίδεται στην πτώση της κατανάλωσης καυσίμων λόγω της κρίσης. Τα ΕΛΠΕ ανακοινώνουν και «συγκρίσιμα» καθαρά κέρδη, (τα οποία προκύπτουν αν αφαιρεθεί η επίπτωση της διακύμανσης των διεθνών τιμών στα αποτελέσματα), που παρέμειναν στα περυσινά επίπεδα (45 εκατ. ευρώ).

Η εγχώρια ζήτηση καυσίμων μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 12%, κυρίως λόγω μειωμένων πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε άλλες επιλογές (κυρίως ηλεκτρικό ρεύμα), αντιδρώντας στην αυξημένη φορολογία του πετρελαίου.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του διυλιστηρίου Ελευσίνας που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, και θα τεθεί σταδιακά σε πλήρη εμπορική λειτουργία εντός των επομένων μηνών.

Τα ΕΛΠΕ αναμένουν έσοδα και από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ (ελέγχουν το 35 % των μετοχών) για την οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον 17 επενδυτές και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών οι 14.


Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γιάννης Κωστόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «Παρά τις επιδεινούμενες συνθήκες της Ελληνικής οικονομίας και το αδύναμο περιβάλλον διύλισης, καταφέραμε να διατηρήσουμε θετικές επιδόσεις» και ότι «Η έναρξη λειτουργίας του διυλιστηρίου Ελευσίνας στις επόμενες εβδομάδες θα σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής για τον Όμιλο, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση των ΕΛΠΕ στο διεθνή ανταγωνισμό».

newscode.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ