2012-05-29 11:42:03
Φωτογραφία για ΔΕΗ : ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΕΣ 1,4 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012
Ζημιές ύψους 1,4 εκατ. ευρώ κατέγραψε το α΄ τρίμηνο η ΔΕΗ έναντι κερδών 62,1 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές. Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της...

ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρος Ζερβός, δήλωσε : «Tα έσοδα από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, μετά από μια πτωτική πορεία για 3 συνεχή έτη, ήταν αυξημένα κατά 17,4% το πρώτο τρίμηνο, λόγω τιμολογιακών αυξήσεων στους πελάτες Χαμηλής και Μέσης Τάσης, της ανάκτησης μεριδίου αγοράς και της αύξησης της ζήτησης εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011, τα αντίστοιχα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 29,4%.

Παρά ταύτα, η θετική αυτή επίπτωση, υπερκεράστηκε από τη σημαντική αύξηση της δαπάνης για αμιγώς εξωγενείς παράγοντες, όπως τα υγρά καύσιμα, το φυσικό αέριο και οι αγορές ενέργειας, η οποία ανήλθε σε 80% περίπου, με την τιμή χονδρεμπορικής αγοράς να κινείται 35% υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 και από μια επιπρόσθετη αρνητική επιβάρυνση ύψους € 25 εκατ. λόγω του μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους Τρίτων Παραγωγών.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ