2012-05-28 14:53:03
Φωτογραφία για Οδεύοντας προς τις κάλπες
του Παναγιώτη Τσολάκη

«Είδες να μαδούν την κότα και ο αέρας να παίρνει τα πούπουλα; Έτσι πάει το Έθνος»

Πολύ επίκαιρος, πολύ σημερινός, ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός.

Ο Σαμαράς δήλωσε από την Ευρώπη: «Οι Έλληνες πολίτες μέσα σε δύο χρόνια τα έχασαν όλα». Με τίνος συναίνεση, με ποιανού υπογραφή και με ποιανού συγκυβέρνηση, τα έχασαν όλα οι έλληνες; Ο ίδιος δεν ήταν; Τι έκανε για να αποτρέψει όλα αυτά; Έβαλε μπροστά τον εαυτό του για να προστατέψει την χώρα και τους πολίτες; Προσπάθησε «πάση θυσία» να αποτρέψει την σημερινή πραγματικότητα ή προσπάθησε «πάση θυσία» να επιβληθεί το μνημόνιο, ως εθνικά σωτήριος μονόδρομος! ( τώρα πήρε και ενισχύσεις για αυτήν την προσπάθεια).

Ο Βενιζέλος δήλωσε «δεν ξέραμε ποια ήταν τα σημεία που έπρεπε να διαπραγματευθούμε, ως χώρα. Τώρα ξέρουμε. Τότε η Ευρώπη δεν δεχόταν διαπραγμάτευση, ενώ τώρα δέχεται. Στο ΠΑΣΟΚ άλλοι δεν διάβασαν, ο Βενιζέλος δεν ήξερε! Το δαχτυλίδι από τον Παπανδρέου περίμενε. Η πατρίδα για αυτούς δεν ήταν ποτέ στις άμεσες προτεραιότητες τους.


Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι αρχηγοί, αυτοί οι πρόθυμοι των τραπεζιτών και χρηματιστών, δυστυχώς παίρνουν ακόμα διψήφια νούμερα στις εκλογές!

Αμείλικτο το ερώτημα. Μήπως ο λαός παίρνει πάντα αυτό που του αξίζει ανάλογα με την συμπεριφορά του και τις επιλογές του;

Τώρα βγαίνουν στην φορά τα πεπραγμένα του Τσοχατζόπουλου. Όταν τα έλεγε ο Καμένος όλο το πολιτικό σύστημα τον αποκαλούσε «γραφικό». Κανείς δεν ήξερε για τις βαλίτσες της ziemens, κανείς δεν ήξερε για τα γερμένα υποβρύχια, κανείς δεν ήξερε για το CDS! Σήμερα δικαιώνεται απόλυτα ο Καμένος. Ο μοναδικός που τα κατήγγειλε, ο μοναδικός που μιλούσε για την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, για τιμωρία και φυλακές! Ο μοναδικός που μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες συνεχίζει να μιλάει για καταγγελία του μνημονίου, για μη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και για την ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Σήμερα, μετά το δυνατό χτύπημα που δέχτηκαν οι πρόθυμοι, από το αποτέλεσμα της κάλπης, άρχισαν να ψελλίζουν για διορθώσεις του μνημονίου. Ψαρεύουν, αγοράζουν, στρατολογούν και δημιουργούν «πρόθυμους». Το ΝΑΙ ήταν πάντα η εύκολη λύση και κυρίως πολύ αποδοτικό και άμεσα εξαργυρώσιμο. Το ΟΧΙ πάντα είχε ακριβό τίμημα, χωρίς προσωπική επιταγή, παρά μόνο κοινωνική και πατριωτική.

Ερώτημα: Θα καταργήσουν τους τέσσερις όρους του μνημονίου;

1.Παραίτηση υπέρ των δανειστών, από όλα τα δικαιώματα Εθνικής κυριαρχίας που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος για την προστασία σημασίας αγαθών του.

2.Δέσμευση του συνόλου της περιουσίας υπέρ των δανειστών.

3.Οι δανειακές μας συμβάσεις υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο. Οι δικαστικές αποφάσεις είναι απόλυτα εκτελεστές και δεσμευτικές στην Ελλάδα.

4.Οι δανειστές έχουν το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους από τις δανειακές συμβάσεις σε τρίτο κράτος ή πρόσωπο. Η Ελλάδα δεν έχει αυτό το δικαίωμα.

Τι θα κάνουν με αυτούς τους όρους; Ότι τους είπανε και ότι τους πούνε; Η πολιτική τους στήριξη, ανταλλάχτηκε με την αποδοχή του μνημονίου! Η προστασία της χώρας, δηλαδή η εθνική κυριαρχία, η εθνική ανεξαρτησία, η προστασία του δημοσίου χρήματος, της δημόσιας περιουσίας, η προστασία των πολιτών, του εισοδήματος, της ασφάλειας, της υγείας, της παιδείας, και τόσα άλλα δεν είναι εθνική επιταγή για τους πρόθυμους εντολοδόχους των τραπεζιτών και του Δ. Ν. Τ!

Κανείς από τους πρόθυμους δεν τόλμησε να απαντήσει στις δηλώσεις Λαγκάρντ ελληνικά και παλικαρίσια! «persona non grata» που σημαίνει ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Δυστυχώς το πάνω χέρι στα πράγματα έχουν οι γενιές που κλείνουν τον βιολογικό τους κύκλο και παίρνουν στον λαιμό τους τις επόμενες. Οι νέοι θα αποδεχτούν ότι δεν θα προλάβουν μάλλον να πεθάνουν στον καιρό τους από φυσικό θάνατο;

Θα υποταχθούν στον μοιραίο τελικά ρόλο του κομπάρσου και όσο πάει; Θα κάτσουν φρόνιμοι να περιμένουν πότε θα δεήσει η πολιτική να πράξει το χρέος της; Να ασχοληθεί δηλαδή για το καλό της χώρας και των πολιτών της! Θα τους αφήσει να ανακυκλώνονται και να απομυζούν σαν παράσιτα ότι παράγει το σύνολο της κοινωνίας!

Υποσημείωση: Δανείζομαι δυο σειρές του Πασχάλη Τσολάκη (έχω την τύχη να τον έχω πατέρα): «Η πόλη του φωτός χαμήλωσε όλα της τα φώτα για να σε υποδεχτεί. Στο φως της αγάπης υποκλίνονται όλα τα φώτα. Ο πύργος του Άιφελ έσκυψε ιπποτικά και σου φίλησε το χέρι. Δεν ήταν που χαμήλωσε. Ήταν η αγάπη που σε ψήλωσε!»

Αν δεν αγαπήσουμε την κοινωνία, αν δεν αγαπήσουμε τους συνανθρώπους μας, αν δεν αγαπήσουμε την πατρίδας μας, δεν θα ψηλώσουμε ποτέ.

Στην πυρά του μνημονίου αυτοί που αγαπούν το τομάρι τους, αυτοί που αγαπούν το χρήμα και αυτοί που είναι ερωτευμένοι με την εξουσία και ξεπουλούν την πατρίδα τους! Στην κοινωνική χλεύη και απαξίωση όσοι μεταβάλουν τις απόψεις και τα πιστεύω τους, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις. Όσοι τάχτηκαν να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο και από κατήγοροι του συστήματος γίνονται υπερασπιστές, για τριάκοντα αργύρια!

Για αυτό πάει κατά διαόλου η χώρα. Γιατί η κοινωνία, όλους αυτούς τους αποδέχεται σε δημόσια αξιώματα, τα οποία προέρχονται από προσωπικές συναλλαγές και συμφωνίες.

Όλα το πολιτικά απόβλητα ψάχνουν χώρους βιολογικού καθαρισμού! Δεν αντιλήφθηκαν ακόμα πως η Ν.Δ τείνει να γίνει(αν δεν έγινε) χώρος απόρριψης αποβλήτων. Μια ανοιχτή χαβούζα!

Η αξιοπρέπεια για μας τους νέους, αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αν θέλουμε να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας, από τα χέρια των βιαστών, αν θέλουμε να της ξαναδώσουμε την ιστορική της περηφάνια, δεν πρέπει να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Η αξιοπρέπεια δεν πωλείται, δεν παζαρεύεται , δεν εκχωρείται! Η αξιοπρέπεια είναι η ταυτότητα του ανθρώπου.

Εμείς οι νέοι δεν θα σκύψουμε. Δεν θα τους προσκυνήσουμε. Έχουμε ιερά χώματα και ιερά κόκαλα για να προσκυνήσουμε. Αυτοί που μάθανε να προσκυνάνε για μια εξουσιαστική θεσούλα, στο διαβατήριο της οριστικής αναχώρησης από τα εγκόσμια θα γράψει η αδέκαστη συνείδηση. ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ. Το ονοματεπώνυμο το γράφουν οι αξίες, οι ανθρωπιστικοί κώδικες και η κοινωνική προσφορά.

« Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε » Ζ.Π. Σαρτρ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Τσιπρ-Αλέξ» για πάσα νόσο!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Τσιπρ-Αλέξ» για πάσα νόσο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ