2012-05-27 08:51:20
Φωτογραφία για Εκπαιδευτικό σύστημα για τα μπάζα αλλά Πανελλαδικές για τζιμάνια
Μετά το φοβερό σύστημα εκπαίδευσης που ένοιωσαν τόσα χρόνια για τα καλά στο πετσί τους οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών... έρχονται και οι εξετάσεις για να επισφραγίσουν το υψηλό τους επίπεδο.

Έτσι βάζουν ότι πιο δύσκολο και ακατανόητο υπάρχει για να μη πλήξουν οι εξεταζόμενοι και μη νομίσουν ότι η επιτροπή τους υποτιμά.

Κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια και χειρότερα. Δύσκολα, εκτός ύλης και λανθασμένα θέματα που εκ των υστέρων ανακαλούνται, αφού προκαλέσουν πρώτα πανικό στους υποψήφιους. Προς τι λοιπόν αυτή η κοροϊδία; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν.

Για το αξιοπερίεργο αυτό φαινόμενο ίσως πρέπει να αναρωτηθεί κανείς εάν η επιτροπή εξετάσεων κατέβηκε μόλις τώρα από άλλον πλανήτη.

Δε γνωρίζει ότι τα δημόσια λύκεια δεν προετοιμάζουν τους μαθητές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις;

Δεν γνωρίζει ότι δεν γίνεται καν μάθημα και οι μαθητές τρέχουν στα φροντιστήρια απαλλάσσοντας τους καθηγητές τους οι οποίοι με τη σειρά τους τρέχουν στα ιδιαίτερα;


Δεν γνωρίζει πως τον τελευταίο μήνα κάθε έτους οι μαθητές της Γ’ Λυκείου αρρωσταίνουν (δήθεν) όλοι γιατί είναι νυχθημερόν στα φροντιστήρια, οι τάξεις είναι κλειστές, οι καθηγητές λείπουν και κανείς δεν ενδιαφέρεται, λες και έπεσε πανούκλα;

Δεν γνωρίζει ότι κάνουν μάθημα από φωτοτυπίες;

Ποιος αξιολόγησε τους καθηγητές για το αν είναι ικανοί και για το αν δίδαξαν θέματα επιπέδου Πανελλαδικών και βάλε;

Μάλλον δεν γνωρίζει κανείς τους τίποτα, ούτε καν όμως να βάζουν σωστά θέματα. Και αντί να τους ξηλώσουν από τις θέσεις τους καθώς δε νοείται κοτζάμ επιτροπή να κάνει επιστημονικά λάθη στα θέματα, τα βάζουν με τα παιδιά, πότε ακυρώνοντας τα θέματα πλήττοντας όσα τα έγραψαν σωστά και πότε δίνοντας ειδικές οδηγίες στους βαθμολογητές για ειδική αντιμετώπιση της κατάστασης που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Βγήκε η ίδια η κ. Αρβελέρ και δήλωσε πως δεν θα έβαζε ποτέ δικό της κείμενο στις εξετάσεις λέγοντας ότι είναι πολύ δύσκολα για τα παιδιά και πως στη Γαλλία ποτέ δεν έδωσε τέτοια θέματα στα σχολεία. Άλλο όμως η Γαλλία και άλλο η τετραπέρατη Ελλάδα.

Εδώ μάλλον έχουμε παιδιά τζιμάνια, αστέρες σαν τους καθηγητές τους και σαν την επιτροπή εξετάσεων. Πάρε τον ένα και βάρα τον άλλον!

Ένα είναι σίγουρο, ότι όλοι κρύβονται πίσω από την παραπαιδεία που καταφεύγουν όλοι οι μαθητές μηδενός εξαιρουμένου για να καλύψουν τα κενά του δημόσιου σχολείου και καρπούνται τις επιτυχίες που παρουσιάζουν τα παιδιά ως δικές τους. Ελάχιστοι οι σωστοί εκπαιδευτικοί που απέμειναν και βοηθούν τα παιδιά προσπαθώντας να περισώσουν ότι έχει απομείνει.

Ακόμη και η επιτροπή εξετάσεων δεν νοιώθει τύψεις μιας και τα θέματα που βάζει, αν μη τι άλλο, σίγουρα θα διδάχτηκαν στα φροντιστήρια και στα ακριβά Κολλέγια.

Αν δεν υπήρχε η χρυσοφόρα παραπαιδεία τότε θα ξεβρακωνόταν η δημόσια παιδεία και θα έτρεχαν να κρυφτούν όλοι οι συντελεστές της αποτυχίας, καθηγητές, επιτροπές και πολιτικοί, καθώς ελάχιστοι υποψήφιοι θα έπιαναν τη βάση, εκτός και αν οι πονηροί έβαζαν εύκολα ή γελοία θέματα, για να μη φανεί η γύμνια τους.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ