2012-05-26 21:50:06
Φωτογραφία για Η 1η «pole» της δεύτερης καριέρας του Schumacher!
Αν δεν είχε την ποινή από το προηγούμενο GP στην Ισπανία, ο Michael Schumacher θα κατέγραφε στην ιστορία του στις κατατακτήριες του Monaco για το 2012 την πρώτη του pole στο δεύτερο κομμάτι της καριέρας του. 

Δυστυχώς όμως ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα ξεκινήσει από την 6η θέση και η pole πηγαίνει στον Mark Webber και στη Red Bull.

Ο γερόλυκος πάντως υποσχέθηκε ότι όποια ευκαιρία βρει στον αγώνα θα προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί για να ξαναγυρίσει στην κορυφή μέχρι την καρό σημαία.

Η 3η θέση του ομόσταυλού του Nico Rosberg υποδηλώνει την ανταγωνιστικότητα της Mercedes στο Monaco. Φυσικά ο νεαρός Γερμανός θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά του grid δίπλα από τον Webber.

Michael Schumacher (1ος, εκκινεί 6ος): «Είναι απλά ένα υπέροχο συναίσθημα να βρίσκεσαι στην pole μετά από τόσο καιρό, ιδίως εδώ στο Monaco. Εντάξει, πήρε λίγο παραπάνω από ό,τι θα θέλαμε στο δεύτερο κεφάλαιο της καριέρας μου, αλλά αυτό το κάνει ακόμα πιο γλυκό
. Είναι απλά υπέροχο. Έχουμε ήδη σκεφτεί πως αυτό το σιρκουί μας ταιριάζει, και είναι η τέλεια επιβεβαίωση όλης της δουλειάς που έχει κάνει όλη η ομάδα στο Brackley, Brixworth και στην Stuttgart – ένα μεγάλο ευχαριστώ σε καθέναν από αυτούς, γιατί αυτό είναι αποτέλεσμα της ομάδας. Βέβαια, είναι ατυχία που δεν θα εκκινήσω από πολύ μπροστά αλλά έτσι είναι. Θα πάω όσο καλά μπορώ. Ξέρουμε πως οι προσπεράσεις είναι δύσκολες, αλλά με τα DRS και KERS μπορείς να προσπαθήσεις – και να στε σίγουροι πως θα το κάνω.»

Nico Rosberg (3ος, εκκινεί 2ος): «Είμαι ικανοποιημένος με το σημερινό αποτέλεσμα και με το τι έχουμε δείξει ως ομάδα τις τελευτές εβδομάδες. Ειχαμε δύο δύσκολους αγώνες μέχρι τη νίκη στην Κίνα, αλλά έχει γίνει πολύ σκληρή δουλειά για να το αλλάξουμε και σήμερα ήμασταν πρώτοι ως ομάδα, κάτι που είναι ωραίο να βλέπεις. Ευχαριστώ όλους πίσω στη βάση που μας επανέφερα στις μπροστινές θέσεις ξανά. Είχα μια ομαλή περίοδο κατατακτηρίων και κατάφερα να σώσω δύο σετ πολύ μαλακών ελαστικών για τον αγώνα, αλλά ήταν τόσο κοντά με όλους εκεί το απόγευμα, είναι απίστευτα και φανταστικά για τη Formula 1. Συγχαρητήρια στο Michael, έκανε φανταστική δουλειά. Βέβαια, λυπάμαι που πρέπει να πάρει την ποινή, αλλά αυτό σημαίνει πως θα είμαι εγώ στην πρώτη γραμμή στο Μονακό. Και σε έναν αγώνα όπου η προσπέραση μπορεί να είναι τόσο δύσκολη, είναι μια σπουδαία θέση να εκκινήσεις.»

Ross Brawn: «Ήταν μια υπέροχη περίοδος κατατακτηρίων και προφανώς είμαστε ενθουσιασμένοι. Ο Michael θα πάρει ποινή 5 θέσεων αύριο, αλλά σήμερα ήταν ο γρηγορότερος εκεί έξω – συγχαρητήρια σ' αυτόν. Ο Nico έκανε φανταστική δουλειά επίσης, και ήταν στο κυνήγι για την pole σε όλη την περίοδο. Έχοντας και τους δύο οδηγούς στους 3 πρώτους δείχνει πως η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο πάνω στο μονοθέσιο και παρακολούθησε την εξέλιξη της πίστας. Αλλά ήταν μια ομαδική προσπάθεια σήμερα και τα συγχαρητήριά μου επίσης σε όλους πίσω στα εργοστάσια στο Brackley και στο Brixworth. Τώρα έχουμε ακόμα ένα βήμα να κάνουμε. Πέρυσι είχαμε πολλά προβλήματα με τα ελαστικά στην αρχή του αγώνα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε αύριο.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ