2012-05-26 21:47:01
Φωτογραφία για «Αυτός που πάει αργά, πάει καλά και πάει μακριά»
Με αυτό το ρητό ο Fernando Alonso έδωσε στους δημοσιογράφους να καταλάβουν ότι η Scuderia Ferrari αργά αλλά σταθερά πλησιάζει προς την κορυφή, εστώ και αν αυτό τους παίρνει χρόνο.

Η αλήθεια είναι βεβαίως ότι οι κατατακτήριες για το Grand Prix του Monaco ήταν οι καλύτερες που είχε συνολικά ως ομάδα η Ferrari μέχρι στιγμής για το 2012.

Ο Fernando Alonso που έκανε τον 6ο καλύτερο χρόνο θα εκκινήσει από την 5η θέση, ενώ και ο Felipe Massa δείχνει αρκετά ανταγωνιστικός στο Πριγκιπάτο, καθώς σημείωσε τον 7ο καλύτερο χρόνο αρκετά κοντά στον Ισπανό ομόσταυλό του. Φυσικά το θέμα είναι αν οι καλές κατατακτήριες μετατραπούν και σε ένα καλό αποτέλεσμα στο πάντοτε ιδιαίτερο και εξαιρετικά δύσκολο Monaco.

Fernando Alonso (6ος, εκκινεί 5ος): «Στην Ιταλία υπάρχει ένα ρητό που λέει: "αυτός που πάει αργά, πάει καλά και πάει μακριά", έτσι; Αυτό κάνουμε: βήμα προς βήμα πλησιάζουμε
. Είμαι χαρούμενος με τις κατατακτήριες, οι καλύτερες ως ομάδα που έχουμε δει αυτή τη σεζόν. Έχω ένα καλό προαίσθημα όλο το Σαββατοκύριακο. Ίσως στο 3ο μέρος των κατατακτηρίων μπορούσαμε να είχαμε "ξυρίσει" μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου σε μερικά σημεία, αλλά δεν νομίζω πως θα μας ανέβαζαν θέσεις, δεδομένου πως οι οδηγοί μπροστά μου είναι 3 δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγοροι. Συνήθως εδώ οι 3 πρώτοι παλεύουν για τη νίκη, οπότε νομίζω πως ο ρεαλιστικός μας στόχος είναι μια θέση στο βάθρο, αλλά επίσης ξέρουμε πως οι εκπλήξεις είναι το γεγονός της ημέρας. Είδαμε ξανά σήμερα, με τον Michael στην pole: ήμουν πολύ ικανοποιημένος γι' αυτόν, ακόμα και αν δεν θα καταφέρει να το εκμεταλλευτεί λόγω της ποινής. Το απόγευμα και αύριο το πρωί θα πρέπει να δουλέψουμε με την ομάδα για να αποφασίσουμε την καλύτερη στρατηγική. Τα μαλακά ελαστικά έχουν καλή συμπεριφορά, αλλά θα εκκινήσουμε με τα πολύ μαλακά, οπότε θα πάμε λίγο τυφλά από άποψη του πόσο θα κρατήσουν: θα μάθουμε στον αγώνα πως αποδίδουν. Από πλευράς πρωταθλήματος είναι ένα καλό grid, δεδομένων των άμεσων αντιπάλων, μόνο ο Hamilton εκκινεί μπροστά από εμάς και ο Vettel είναι 9ος. Ο Michael δίπλα μου στο grid; Έχει αρκετό καιρό να γίνει, έτσι θα είναι ωραία να τον έχω κοντά μου, αλλά θα επικεντρωθεί στο να προσπεράσει τον 4ο μπροστά από το να σκεφτεί τον άνθρωπο στην 6η θέση.»

Felipe Massa (7ος): «Ήταν καλές κατατακτήριες και μπορούσα σίγουρα να πάω καλύτερα από την 7η θέση: Η 5η ήταν εφικτή, από ότι είδαμε στο 1ο και στο 2ο μέρος των κατατακτηρίων. Δυστυχώς στο 3ο μέρος δεν κατάφερα να κάνω έναν καθαρό γύρο λόγω της κίνησης, αλλά αυτό είναι κάτι εύκολο που μπορείς να βρεις εδώ. Έχοντας πει αυτά, είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς έχουν πάει τα πράγματα σ' αυτό το Grand Prix ως τώρα. Τέλος, διασκεδάσω στο τιμόνι της F2012: σαφώς το στήσιμο που έχουμε διαλέξει εδώ το κάνει ακόμα ευκολότερο να πάρουμε το μέγιστο από τις δυνατότητές της. Είναι ένα σημείο που πρέπει να θυμάσαι για το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Ακόμα δυσκολευόμαστε λίγο στα σημεία όπου η πρόσφυση είναι σημαντική, το οποίο μπορεί εύκολα να φανεί από τη σύγκριση του μονοθεσίου μας, στροφή με στροφή με τα καλύτερα, παρόλα αυτά, σ' αυτόν τον τομέα έχουμε κάνει πρόοδο. Ο Michael έκανε έναν σπουδαίο γύρο και τον συγχαίρω: κρίμα που θα είναι πολύ κοντά σε μένα στο grid αύριο το απόγευμα. Ας ελπίσουμε πως θα έχουμε έναν καλό αγώνα αύριο και ένα νέο πρωτάθλημα μπορεί να βρεθεί στο δρόμο μου.»

Stefano Domenicali: «Συνολικά μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με το συνολικό αποτέλεσμα αυτών των κατατακτηρίων, η πρώτη φορά αυτή τη σεζόν που καταφέραμε να έχουμε και τους 2 οδηγούς στο 3ο μέρος των κατατακτηρίων, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τον Felipe που επιτέλους κατάφερε να δείξει το τι είναι ικανός να κάνει. όπως συμβαίνει πολύ συχνά φέτος, οι διαφορές στα 3 μέρη των κατατακτηρίων είναι πάρα πολύ μικρές και το παραμικρό μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Ο αυριανός αγώνας θα έχει τα πάντα, από τον 1ο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ξέρουμε πόσο οι πολλές ασάφειες σε αυτόν τον αγώνα μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας νέος παράγοντας, αυτός της συμπεριφοράς των ελαστικών για μεγάλης διάρκειας αγώνα, δεδομένου πως κανείς δεν κατάφερε να το ελέγξει αυτό κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε γεγονός και να αντιδράσουμε σε κάθε εξέλιξη της κατάστασης. Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τον Michael Schumacher για τη φανταστική pole position. Νομίζω πως αυτό το αποτέλεσμα ήρθε την κατάλληλη στιγμή γι' αυτόν σε μια πίστα που έπαιξα έναν σημαντικό ρόλο στην καριέρα του.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ