2012-05-26 17:57:17
Φωτογραφία για «Ενότητα, αγώνας, αναγέννηση»
Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια την πατρίδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Κυβέρνηση του τόπου το ευρωπαίκό πατριωτικό μέτωπο, με τρίπτυχο: «ενότητα, αγώνας, αναγέννηση», τόνισε. Παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΚΕ είπε ότι παρεμπόδισε τη λειτουργία επιχειρήσεων, φέροντας ως παράδειγμα την Ελληνική Χαλυβουργία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χάιδευε και χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, τους λαθρομετανάστες, το παραεμπόριο, ενώ ήταν δίπλα στο ΚΚΕ στο κλείσιμο των λιμανιών.

Σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αν εφαρμοστούν τα όσα πρεσβεύουν οι διάφορες συνιστώσες, η ύφεση και η ανεργία θα επιδεινωθούν.


«Είναι ψέμα ότι θα καταγγείλουμε το Μνημόνιο και οι ξένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις. Μία τέτοια καταγγελία του μνημονίου θα αφήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει ότι εισοδήματα, καταθέσεις, περιουσίες, θα μειωθούν στο μισό, ενώ τα χρέη θα αυξηθούν. Δεν υπάρχει καμία κοινωνία και οικονομία που να μπορεί να αντέξει μία τέτοια κατάρρευση σε τόσο σύντομο χρόνο. Θα μείνει η χώρα χωρίς τρόφιμα, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα, θα ζούμε σε ένα συνεχές μπλακ άουτ».

Μάλιστα επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ντανιέλ Κον-Μπετίτ, ο οποίος χαρακτήρισε ανοησίες το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει το Μνημόνιο και να φέρει ένα δικό του Μνημόνιο, συνέχισε ο κ. Σαμαράς. «Ένα Μνημόνιο που εξυπηρετεί το λόμπυ της δραχμής, τη νέα ολιγαρχία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ με δύο κεντρικές δεσμεύσεις: να μπει φρένο στην άνοδο της ανεργίας και στη συνέχεια να δημιουρηθούν θέσεις εργασίας.

Δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε νέοι φόροι, ενώ θα υπάρξουν ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες.

«Έχουμε πει επαναδιαπραγμάτευση για αποκατάσταση των αδικιών. Περίπου μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας θα ανακουφιστούν άμεσα».

Επανέλαβε ότι μόνο με επενδύσεις θα έρθουν στην Ελλάδα θέσεις εργασίας και αναρωτήθηκε ποια είναι τα εργασιακά δικαιώματα για τα οποία αγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα υπάρχουν δουλειές.

Ανέφερε σαν παράδειγμα το Ελληνικό, τις μαρίνες, την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

«Δεν μπορείς να ανακηρύξεις ΑΟΖ και να αξιοποιήσεις τον ενεργειακό σου πλούτο χωρίς την ομπρέλα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αν αντιδράσει η Τουρκία ποιος θα είναι δίπλα σου; παίζουν με την αγωνία του κοσμάκη;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Η ιδεολογία της παράταξης είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι είναι η ιδεολογία που εκφράζει τους νοικοκυραίους, τη μεσαία τάξη.

Έχω την προσωπική γνώση ότι Κίνα και Ινδία θέλουν να μπουν σε ιδιωτικές επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το αποτρέψει, είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «εμείς θέλουμε να επαναπατριστούν οι λαθρομετανάστες, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνουν με πλήρη δικαιώματα. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το καινούργιο, είναι η έσχατη αντίδραση του παλιού που δεν θέλει να αλλάξει τίποτε.»

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους όλους τους πολίτες να συστρατευθούν στο ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο.

«Καλώ όλους τους Έλληνες πάνω από τους διαχωρισμούς του χθες να δώσουν τη μάχη μαζί μας για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Ο λαός μας δεν θα αφήσει κανένα ΣΥΡΙΖΑ κανένα ΠΑΣΟΚ να περάσει τα διόδια της Ιστορίας με πλαστά χαρτιά».

Επίθεση Μπακογιάννη στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα βέλη της κατά του Αλέξη Τσίπρα έστρεψε η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ, κατηγορώντας τον για ανεύθυνο λαϊκισμό. «Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου μπορεί να γίνει αλλά με αξιοπιστία. εμείς δεν είμαστε ούτε τσαμπουκάδες, ούτε ικέτες» τόνισε, προσθέτοντας ότι για να κρατηθεί η χώρα ζωντανή χρειάζεται σχέδιο.

Δηλώνοντας από την αρχή της ομιλίας της συγκινημένη, χαρακτήρισε πολιτικά και ηθικά σωστή την απόφασή της να συστρατευτεί με τη ΝΔ. «Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε τη μητέρα των μεγάλων μαχών, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις» δήλωσε, τονίζοντας ότι ήταν δύσκολη η απόφαση που πήρε με τον Αντώνη Σαμαρά.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα και στις επιθέσεις που όπως είπε δέχεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως βρίσκονταν πάντα σε αντίπαλα στρατόπεδα. «Πέντε από τα 19 μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπέρ της 17 Νοέμβρη στο δικαστήριο» είπε, ενώ κατηγόρησε το κόμμα της Αριστεράς για ανεύθυνο λαϊκισμό.

«Το μέλλον της πατρίδας κρίνεται από εμάς, σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με έναν πραγματικό κίνδυνο, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Για να κερδίσουμε στις εκλογές πρέπει να αφήσουμε πίσω την ξύλινη γλώσσα, να βρούμε την αυτοπεποίθηση και να βγούμε έξω στους χώρους δουλειάς» τόνισε η κ. Μπακογιάννη λέγοντας πως το διακύβευμα των εκλογών είναι σαφές.

«Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου μπορεί να γίνει αλλά με αξιοπιστία, εμείς δεν είμαστε ούτε τσαμπουκάδες, ούτε ικέτες, δεν ήταν ικέτης ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν διαπραγματευόταν τη Συνθήκη των Σεβρών, δεν ήταν ικέτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν διαπραγματευόταν την ένταξη της χώρας στην Ευρώπη» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν θα μας σταθεί αν δεν καταστήσουμε σαφές πως έχουμε το σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας.

Η κ.Μπακογιάννη περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που θα επικρατήσει στη χώρα σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως οδηγεί με την πολιτική του τη χώρα στο γκρεμό. Απευθυνόμενη στους πολίτες που βιώνουν την κρίση, η κ.Μπακογιάννη τόνισε πως υπάρχει ελπίδα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα μόνο όμως μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης.

«Σχηματίσαμε ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό μέτωπο και δημιουργούμε μια κοινοβουλευτική δύναμη στη νέα Βουλή για να νικήσει το λαϊκισμό» δήλωσε, τονίζοντας πως «θα δώσουμε μαζί τη μάχη για τον αγώνα τον καλό, για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Τι είπαν τα στελέχη του κόμματος

Τη βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τις 17 Ιουνίου εξέφρασαν τα στελέχη της ΝΔ στις παρεμβάσεις που έκαναν στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η παράταξή μας ξεκινά τη μάχη για τη σημαντικότερη πολιτική αναμέτρηση των τελευταίων 40 ετών είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην παρέμβασή του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ.

Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες και είμαστε έτοιμοι να τις αναλάβουμε συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι η Ελλάδα θα βρει το δρόμο της ανάπτυξης και μετά τις 17 Ιουνίου θα προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη.

«Θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη για να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Ευρώπη και θα ανοίξουμε με αξιοπρέπεια τον δρόμο του κοινού όλων των Ελλήνων μέλλοντός μας» πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι η ΝΔ μπορεί και θα τα καταφέρει, η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει» δήλωσε ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, τονίζοντας ότι μια μία βιώσιμη κυβέρνηση η χώρα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προσκλήσεις, να σταματήσει την ύφεση και να μπει σε περίοδο ανάπτυξης.

Ως συνέλευση ενότητας και νίκης, ευθύνης και εθνικού καθήκοντος χαρακτήρισε την εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε αμφιβολίες, είμαστε σίγουροι για αυτό που πιστεύουμε, οραματιζόμαστε κυρίως μετά τις 17 Ιουνίου να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε πως «κρίνεται η δυνατότητα του ελληνικού λαού να προοδεύει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας μέσα στη ζώνη του ευρώ», ενώ επέκρινε την αριστερή νοοτροπία που θέλει να επιβάλλει καταδικασμένες, όπως είπε, ιδέες.

«Δεν μοιάζουμε σε τίποτε με το ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να βγούμε στην κοινωνία και να κερδίσουμε την ψήφο της» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «το 1981 ξεκίνησαν όλα εκείνα που έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε καταστάσεις αλλά το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε. Όλο το νοσηρό σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου είναι στον ΣΥΡΙΖΑ».
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ