2012-05-24 19:40:41
Φωτογραφία για Είχε αποκλειστεί εφ' όρου ζωής από τo Monaco o Maldonado!
Μια περίεργη ιστορία για τον πιλότο της Williams

Με νωπές ακόμα τις δάφνες από την επική νίκη του στην Catalunya, o Pastor Maldonado ετοιμάζεται για το Grand Prix του Monaco.

Και να σκεφτείτε ότι ο 27χρονος πιλότος λίγο έλειψε να αποκλειστεί εφ' όρου ζωής από τον αγώνα του Πριγκιπάτου, λόγω ενός περιστατικού που συνέβη το 2005, όταν ακόμα αγωνιζόταν στο Renault World Series.

Τότε, ο πιλότος από τη Βενεζουέλα είχε αγνοήσει κίτρινες σημαίες και στη συνέχεια τραυμάτισε πολύ σοβαρά έναν κριτή. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, οι οργανωτές του GP του Monaco αποφάσισαν να μην του επιτρέχουν να αγωνιστεί ξανά στο Πριγκιπάτο, ενώ οι οργανωτές του θεσμού τον τιμώρησαν με αποκλεισμό από τους τέσσερις επόμενους αγώνες για επικίνδυνη οδήγηση.

Και ενώ η καριέρα του κρεμόταν από μια κλωστή, ο εύπορος πατέρας του ήταν αυτός που έδωσε τη λύση. Ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα της εγχείρησης, της ανάρρωσης και της αποθεραπείας του άτυχου κριτή με αποτέλεσμα να μην ισχύσει τελικά ο εφ' όρου ζωής αποκλεισμός του Pastor από το Monaco. Άλλωστε ποια ομάδα θα προσλάμβανε οδηγό που δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στο Πριγκιπάτο Οι στενοί δρόμοι του Monaco αρέσουν πολύ στον πιλότο της Williams ο οποίος ανέκαθεν τα πήγαινε καλά σε αυτόν τον αγώνα.


Κατά την 4ετή θητεία του στο GP2, από το 2007 έως και το 2010, ο Maldonado σημείωσε 2 νίκες στο Πριγκιπάτο ενώ είχε και άλλες 2 παρουσίες στο βάθρο. Το 2006, έναν χρόνο αργότερα δηλαδή από το ατύχημα, είχε νικήσει τον αγώνα της Formula Renault.

Πέρσι, στο ντεμπούτο του στη Formula 1, κατέλαβε την 8η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές με ένα μονοθέσιο που ήταν ίσως το χειρότερο στην ιστορία της Williams, ενώ στον αγώνα πάλευε για την 5η θέση την οποία του τη στέρησε ο Lυπέρμερος ενθουσιασμός του Lewis Hamilton.

«Eίναι πολύ καλός στο Monaco», είπε ο περσινός team-mate του, Rubens Barrichello. «Aν το τελευταίο κομμάτι της Catalunya είναι το σημείο αναφοράς, τότε η Williams θα είναι αχτύπητη στο Monte Carlo», σχολίασε ο σύμβουλος της Red Bull, Dr. Helmut Marko.

Το βέβαιο είναι ότι η Βενεζουέλα εδώ και λίγο καιρό έχει έναν νέο, εθνικό ήρωα. «Η χώρα μου θα με ακολουθεί σε κάθε δευτερόλεπτο στο Monaco. Λατρεύω τα street-circuits και ειδικά αυτό. Το οδηγικό μου στιλ ταιριάζει τέλεια με το Monaco. Είμαι έτοιμος για ακόμα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα», τονίζει ο Πρωταθλητής του GP2 το 2010.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ