2012-05-24 19:36:53
Φωτογραφία για Θέλει νίκη για 3η σερί χρονιά η Red Bull στο Monaco
Η δεύτερη κατά σειρά δοκιμασία επί ευρωπαϊκού εδάφους διεξάγεται στο Monaco.

Το μαγευτικό πριγκιπάτο αποτελεί την κορυφαία ίσως στιγμή της σεζόν, με τους στενούς του δρόμους να αποτελούν πραγματική πρόκληση για τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου.

Την τελευταία διετία η Red Bull Racing έχει μονοπωλήσει τις νίκες στο σιρκουί της Κυανής Aκτής, σερί που ελπίζει να συνεχιστεί την Κυριακή 27/5.

«Είναι ξεχωριστό να τρέχεις στο Monaco. Είναι στενά και δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Ως σιρκουί πόλης, η επιφάνεια του οδοστρώματος έχει αναπηδήσεις, άρα η οδήγηση δεν είναι εύκολη. Πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου και το μονοθέσιο στο όριο ώστε να είσαι γρήγορος, πρέπει να πιέζεις όσο σε κάθε άλλη πίστα, χωρίς όμως να έχεις εδώ την πολυτέλεια να κάνεις λάθος. Σχεδόν το νιώθεις όταν περνάς οριακά από τις μπαριέρες – είναι αγχωτικό αλλά όμορφο συναίσθημα. Πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στη διαδρομή και η νίκη στο Monaco είναι ξεχωριστή», σχολίασε ο Sebastian Vettel.


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας κι εκεί θέλει να παραμείνει. Όσο για τον έτερο οδηγό της RBR, Mark Webber, οι ατυχίες της Βαρκελώνης τον έριξαν στην 5η θέση. Παραμένει όμως σε απόσταση βολής και ενδεχόμενη επανάληψη του θριάμβου του 2010, θα τον βοηθούσε να ανακάμψει!

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερη αγωνιστική διαδρομή, παλαιάς κοπής. Δεν έχει αλλάξει πολύ στο πέρασμα του χρόνου. Ίσως να είναι λίγο πιο εύκολη σε σχέση με όταν έκανα ντεμπούτο στη Formula 1, πριν από μία δεκαετία, παραμένει όμως μία δοκιμασία για τον οδηγό και το μονοθέσιο. Μάχεσαι με άλλους αν και συνήθως δεν το νιώθεις αυτό, μιας και η πίστα σου ζητά όλο και περισσότερα. Αν το παρακάνεις, μπορεί να έχεις ατύχημα. Είναι λοιπόν μεγάλη πρόκληση πνευματικά. Σωματικά, τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει να διατηρείς τον έλεγχο του μυαλού σου, αυτό είναι το μυστικό στο Monaco», τόνισε ο 35χρονος Αυστραλός.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ