2012-05-24 09:50:08
Φωτογραφία για Ανακτήσαμε την ασφάλεια της χώρας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τόνισε πως οι ΗΠΑ είναι τώρα «πιο δυνατές, πιο ασφαλείς και πιο αξιοσέβαστες» απ’ ότι ήταν προ τετραετίας, υπερασπιζόμενος τον απολογισμό της εξωτερικής του πολιτικής ένα εξάμηνο πριν διεκδικήσει την επανεκλογή του. Απευθυνόμενους στους άρτι αποφοιτήσαντες στη Σχολή Αεροπορίας στο Κολοράντο Σπρινγκς τους τόνισε πως κατά την εισαγωγή τους, προ τετραετίας, «φθάσατε εδώ σε μία στιγμή μεγάλων δυσκολιών για τη χώρα μας» .

«Οι δυνάμεις μας ήσαν απασχολημένες σε δύο πολέμους. Η Αλ Κάιντα που μας είχε επιτεθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, είχε συμπτυχθεί στα χαρακώματά της. Πολλοί από τους συμμάχους μας ήσαν ενοχλημένοι και η θέση μας στον κόσμο υπέφερε. Η οικονομία μας βρισκόταν στη δεινότερη ύφεση από την εποχή του κραχ» του ’30, υπενθύμισε ο Ομπάμα «Πολλοί ήσαν εκείνοι που αμφισβητούσαν το εάν και κατά πόσον οι ΗΠΑ ήσαν ικανές να διοικήσουν τον κόσμο».


«Σήμερα εισέρχεσθε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Είσαστε η πρώτη σειρά σε εννέα χρόνια που έρχεται σε έναν κόσμο όπου κανένας Αμερικανός δεν πολεμά στο Ιράκ. Για πρώτη φορά στη ζωή σας, και χάρις στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, στην οποία ανήκετε, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν αποτελεί πλέον απειλή για τη χώρα μας. Έχουμε οδηγήσει την Αλ Κάιντα στον δρόμο της ήττας. Κι είστε οι πρώτοι απόφοιτοι που μπορείτε να δείτε καθαρά πως πρόκειται να θέσουμε τέλος στον πόλεμο του Αφγανιστάν», τόνισε.

«Παντού σε όλον τον κόσμο, οι ΗΠΑ δείχνουν για μία φορά ακόμη τον δρόμο», διαβεβαίωσε ο Ομπάμα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για την «αξιοπρέπεια και την ελευθερία» στον κόσμο.

«Χάρις στην πρόοδο τούτη, οι ΗΠΑ προκαλούν νέα συναισθήματα», τόνισε. Ακόμη και εάν «η διεθνής κοινότητα δεν είναι ένας διαγωνισμός δημοτικότητας», «ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν στον κόσμο έχει συνέπειες για την εθνική ασφάλειά μας, για τις ζωές μας τις ίδιες».

«Σήμερα μπορούμε να υποστηρίξουμε με εμπιστοσύνη και υπερηφάνεια πως οι ΗΠΑ είναι πιο δυνατές, πιο ασφαλείς και πιο αξιοσέβαστες μέσα στον κόσμο», πρόσθεσε ο Ομπάμα, υπερθεματίζοντας πως «οι ΗΠΑ είναι εξαίρετες».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ