2012-05-24 09:45:05
Φωτογραφία για Θύμα του Εγκέλαδου και η... παρμεζάνα
Δεν είναι μόνο οι κάτοικοι του Ρέτζιο Εμίλια που υποφέρουν από τον ισχυρό σεισμό της περασμένης Κυριακής. Οι απανταχού «μακαρονάδες» και γενικότερα οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας θα υποφέρουν εξίσου, καθώς αναμένεται στα θύματα του Εγκέλαδου περιλαμβάνονται τετρακόσιες χιλιάδες κεφάλια παρμεζάνας, που πέφτοντας από το ράφι ωρίμανσης των τυροκομείων της περιοχής, έγιναν μονομιάς χιλιάδες κομμάτια.

Η ένωση κτηνοτρόφων της Ιταλίας Coldiretti ανακοίνωσε ότι οι οικονομικές ζημιές εξαιτίας της καταστροφής του εύγεστου τυριού θα προσεγγίσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Οι ιταλικές εφημερίδες δημοσίευσαν πολλές φωτογραφίες των κατεστραμμένων από τον Εγκέλαδο πεντανόστιμων τυριών που κατακρημνίστηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις από ύψος επτά μέτρων.

Οι παραγωγοί της περιοχής δεν μπορούν να κρύψουν την απόγνωσή τους για την καταστροφή. «Χάσαμε δυο χρόνια δουλειάς» δήλωσε χαρακτηριστικά η Λορέντζα Καρέτι
. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να πουλήσουμε τα κατεστραμμένα κεφάλια, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα είδη τετηγμένου τυριού, αλλά και πάλι θα πουλήσουμε στο 20% της αξίας τους». Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρμεζάνα είναι ένα από τα ακριβότερα ιταλικά τυριά. Στην αποθήκη του συνεταιρισμού της Καρέτι έπεσαν από τα ράφια 22.000 κεφάλια σκληρό τυρί. «Σε κάποια σημεία της αποθήκης δεν μπορούμε να δούμε το δάπεδο. Θα είμαστε πραγματικά τυχεροί αν μπορέσουμε να διασώσουμε τα μισά» λέει η γυναίκα προσθέτοντας ότι προβληματική θα είναι και η παραγωγή γάλακτος, καθώς πολλές αγελάδες σκοτώθηκαν κατά την κατάρρευση των μικρότερων ή μεγαλύτερων μονάδων.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ