2012-05-24 02:32:35
Φωτογραφία για Αναγνώστης αναφέρει πως πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας
Διαβαζω διαφορες αποψεις και σχολια και αναρωτιέμαι αν εχουν συνειδητοποιησει οι περισσοτεροι Ελληνες ποιο ακριβως ειναι το... προβλημα στη χωρα μας κι αν θεωρουν οτι πρεπει να αλλαξει κατι σε αυτον τον τοπο, η αν εχουν την εντυπωση οτι γενικα ήμασταν μια χαρα τοσα χρονια και ηρθε το κακο ευρω, οι κακοι ευρωπαιοι και μας επεβαλλαν με το ετσι θελω ενα μνημονιο. Αμα ειναι ετσι φυσικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Απορριπτουμε το μνημονιο κι ολα καλα. Γυριζουμε στη δεκαετια του 80, διοριζουμε κι αλλο κοσμο και λυνουμε τα προβληματα.

Αυτο που ηξερα εγω οτι συνεβαινε σε αυτον τον τοπο τοοοοσα χρονια, πριν αρχισω να ασχολουμαι καθολου με τα πολιτικα, ειναι οτι επικρατουσε σε ολο το κρατος μια γενικευμενη ανομια και απαθεια. Πρεπει να ήμασταν πολυ μαγκες αφου ειχαμε καταφερει, εχοντας καταστρεψει την εγχωρια βιομηχανια και παραγωγη να ζουμε καλα. Υπαρχει καποιος που δε γνωριζε οτι ολοι οι πολιτικοι διοριζανε αβερτα κοσμο για να παρουνε ψηφαλακια η οτι οσοι μπορουσαν φοροδιαφευγανε; Ειναι καποια στοιχειωδη πραγματα που αφορουν τη λειτουργια του κρατους και μου φαινεται οτι τα αγνοουμε
. Το κρατος, ανεξαρτητως του ποσο πολυπλοκη ειναι η συγχρονη οικονομια, γενικα εχει εσοδα κι εξοδα. Καθε δημοσιος υπαλληλος που διοριστηκε με κομματικα κριτηρια και δεν προσφερει εργο (και στην Ελλαδα εχουμε ολοκληρους οργανισμους που φτιαχτηκανε για να εξυπηρετουν ρουσφετια) επιβαρυνει κατά ενα ποσο ολοκληρο το σωμα των φορολογουμενων. Εκτος λοιπον απο τις λοιπες αλογιστες σπαταλες του δημοσιου που πρεπει ουτως η αλλως να σταματησουν, υπαρχει και ενα ηθικο ζητημα εδω.

Ολοι ζητανε να σταματησει η φοροδιαφυγη. Γιατι ομως το κρατος εκανε τα στραβα ματια τοσο καιρο;

Γιατι, φυσικα, δεν μπορεις να ζητας απο καποιον, οσα και να βγαζει, να πληρωνει κερατιατικα για να πληρωνει ανθρωπους που δεν κανουν τιποτα. Εδινε ετσι το ηθικο αλλοθι που χρειαζοταν ο μικρομεσαιος επιχειρηματιας για να συνεχισει να μην πληρωνει φορους. Υπαρχει βεβαια και η αποψη καποιων συνδικαλιστων του δημοσιου οτι ο ιδιωτικος τομεας υπαρχει μονο και μονο για να ταΐζει τους καθημενους που ειχανε μεγαλη γλωσσα και μεγαλο δοντι, αλλα φυσικα δεν μπορω να δεχτω αυτην την αποψη. Οσοι λοιπον σκιζετε τα ρουχα σας μολις ακουτε για απολυσεις ΔΥ (εξαιρουνται φυσικα οσοι μπηκαν με ΑΣΕΠ η αλλες αξιοκρατικες διαδικασιες) θα ηταν καλυτερα να μη βλεπετε τοσο επιφανειακα το θεμα. Η παταξη της φοροδιαφυγης και η μειωση των κρατικων δαπανων ειναι πραγματα που πρεπει να γινουν παραλληλα. Αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να πετυχει, γιατι καποιος θα θιγεται και θα αντιδρασει. Εννοειται βεβαια οτι τα πρωτα που πρεπει να κοπουν ειναι οι συνταξεις των βουλευτων, οι αμοιβες τους στις επιτροπες και οι υψηλοι μισθοι των υπαλληλων της βουλης. Εξακολουθουμε ακομα και τωρα, με τετοια αγρια φοροεπιδρομη σε αυτους που τα δηλωνουν( και που οδηγει και σε απολυσεις στον ιδιωτικο τομεα και σε ελλειψη αναπτυξης) να εχουμε πρωτογενες ελλειμα, χωρις δηλαδη

αποπληρωμη δανειου και τοκους, παλι χρειαζομαστε χρηματα.

Μπορουμε αν θελουμε να πουμε οχι στο μνημονιο. Κανεις δε μας υποχρεωσε να παμε σε αυτο.

Απλως ειχαμε αναγκη τα χρηματα και χρωστουσαμε καποια ποσα απο την εποχη των παχιων αγελαδων.

Και φυσικα κανεις δε σε δανειζει για τη σωτηρια της ψυχης του. Σε οσο μεγαλυτερη

αναγκη εισαι τοσο πιο τοκογλυφικο επιτοκιο θα σου βαλει. Αν μαλιστα κραταει κι απο

το χερι αυτους που διαπραγματευονται εκ μερους σου (σκανδαλα SIemens κ.α), τοτε αστα να πανε.

Ανεξαρτητως λοιπον του τι θα κανουμε, μνημονιο η οχι, δραχμη η ευρω, πρεπει να καταλαβουμε οτι ειναι καιρος να γινουν καποια πραγματα σε αυτη τη χωρα, περα φυσικα απο την καθαρση και την επιστροφη των κλεμμενων, που τη θελουμε ολοι. Οποτε καθενας πρεπει να επιλεξει για ποιο πραγμα θα γκρινιαζει. Δεν μπορει να φωναζει για τους υψηλους φορους και ταυτοχρονα να λεει οτι δεν πρεπει να φυγει κανενας απο το δημοσιο, ανεξαρτητως του πως μπηκε εκει.

Εννοειται επισης οτι ενα μεγαλο κομματι της κρισης δεν εχει καμμια σχεση με τη δικη μας κακοδιαχειριση, αλλα ειναι τμημα της ευρωπαικης κρισης που σχετιζεται με την παγκοσμιοποιημενη οικονομια και οτι ουτως η αλλως τα πραγματα ειναι δυσκολα. Παρολα αυτα πρεπει να καταλαβουμε οτι ειμαστε σε πολυ χειροτερη θεση απο την Ισπανια και την Ιταλια, για τις βορειες χωρες που μπαινουν τωρα στο χορο δεν το συζηταω.

Οποτε καλο θα ηταν καποια στιγμη να αναλαβουμε τις ευθυνες μας.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ