2012-05-23 17:54:09
Φωτογραφία για ΡΕΝΤΖΙΑΣ : ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...
Συνέντευξη παραχώρησε ο Ευθύμης Ρεντζιάς, στο gazzetta.gr και αναφέρθηκε στους τελικούς της Α1 μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών και δείχνει να έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από το Final Four της Κωνσταντινούπολης. Θεωρείς, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων πως οι Πειραιώτες είναι το φαβορί για την κατάκτηση και του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Είχα πει σε ανύποπτο χρόνο πως και οι δύο ομάδες μπορούσαν να κατακτήσουν και τους τρεις τίτλους που διεκδικούσαν. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει εικόνα από τον Γενάρη και έπειτα και κατάφερε τελικά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, να αποκτήσει ταυτότητα ως ομάδα. Άλλαξαν πολλοί παίκτες και προπονητές, αλλά τελικά το κατάφεραν και αξίζουν συγχατήρια στη διοίκηση της ομάδας και το τεχνικό τιμ για την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός. Από την άλλη, όμως, κανείς δεν πρέπει να ξεγράψει τον Παναθηναϊκό».


Θεωρείς λοιπόν πως όλα είναι ανοικτά;

«Φυσικά, η σειρά έχει δρόμο ακόμα και τα πάντα είναι ανοιχτά. Ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια πως δεν βρίσκεται και στα καλύτερα του. Υπάρχει μια αβεβαιότητα στα διοικητικά και αυτό προβληματίζει τους πάντες. Παίκτες, προπονητές, φιλάθλους, αλλά και όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ καθώς μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο σύλλογο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, όμως, μην ξεχνάμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός. Θεωρώ πως απλά είναι μια κακιά στιγμή για τον Παναθηναϊκό αυτή η περίοδος. Κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να έχει προκριθεί και ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Final Four. Εκτιμώ πως του έκλεψαν αυτό το δικαίωμα, του το στέρησαν οι διαιτητές και φυσικά σε όλους εμάς που αγαπάμε το μπάσκετ μας στέρησαν έναν ελληνικό τελικό, αλλά και το δικαίωμα να ανεβεί το ελληνικό μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο ακόμη ψηλότερα στον ευρωπαϊκό χάρτη καθώς αν είχαμε δύο ομάδες στον τελικό του Final Four, θα ήταν κάτι τρομερό για το ελληνικό μπάσκετ».

Αξίζουμε τελικά να έχουμε αυτές τις ομάδες στο ελληνικό μπάσκετ. Και το ρωτάω αυτό μετά τα όσα έγιναν την προηγούμενη Πέμπτη με την επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού.

«Αυτό που έγινε σίγουρα χάλασε την εικόνα που είχαμε για τους τελικούς και γι' αυτό που περιμέναμε. Εύχομαι να μην έχουμε έκτροπα στα επόμενα ματς και όλα να κυλήσουν ομαλά γιατί το έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ. Πιστεύω ότι αυτό πάει τον αθλητισμό και την κοινωνία πίσω. Δηλαδή οι παίκτες θα πρέπει να πηγαίνουν με πανοπλία από το σπίτι στο γήπεδο; H Πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα γι' αυτό. Είναι κρίμα να χαλάει όλη αυτή η γιορτή των τελικών. Όταν οι απλοί φίλαθλοι βλέπουν τέτοια πράγματα, τότε σκέφτονται το αν θα πάνε στο γήπεδο να δούνε δύο τόσο σπουδαίες ομάδες. Πιστεύω πως ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν γίνονται αυτά. Δυστυχώς είμαστε μεταξύ των πρώτων στον κόσμο στον χουλιγκανισμό. Οι παίκτες μπορούν να συμβάλουν μόνο, αλλά αυτή που πρέπει να βγει μπροστά πρώτοι από όλους είναι η Πολιτεία, όλοι οι άλλοι θα ακολουθήσουν. Πρώτα, όμως, πρέπει να ξεκινήσει από την Πολιτεία για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο, όλο ακούμε πως θα βρεθεί λύση, αλλά δεν γίνεται τίποτα και είναι κρίμα να το σκεφτόμαστε να πηγαίνουμε στη γιορτή του μπάσκετ. Είναι ντροπή να γίνεται τελικός Κυπέλλου με 1000 άτομα, είναι κρίμα. Πως θα φέρουμε τους ανθρώπους μέσα στο μπάσκετ αν κάθε Σαββατοκύριακο γίνεται αυτό, γενικότερα, όχι μόνο μπάσκετ, αλλά και στον αθλητισμό».

Για να επιστρέψουμε στα αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός δείχνει να στηρίζεται σε νέο αίμα, σε παιδιά νεαρά σε ηλικία όπως ο Παπανικολάου, ο Μάντζαρης και ο Σλούκας. Επειδή έχεις βρεθεί και εσύ σε ανάλογη θέση όταν το 1995 μιλούσε όλη η Ελλάδα για εκείνη τη φοβερή εθνική Εφήβων, τι έχεις να πεις γι' αυτά τα νέα παιδιά;

«Δεν θέλω να τους λέω παιδιά, θέλω να τους λέω άνδρες γιατί έπαιξαν ως άνδρες. Το τελευταίο τρίμηνο-τετράμηνο κάνουν εξαιρετικά παιχνίδια και παίζουν ως άνδρες και τους αξίζουν πάρα πολλά συγχατηρήρια και στα παιδιά, αλλά και σε αυτούς που τα εμπιστεύτηκαν, δηλαδή στον κ. Ίβκοβιτς και τους κ.κ Αγγελόπουλους γιατί υπάρχουν πολλά παιδιά που αξίζουν να παίζουν, αλλά δεν τους δίνονται ευκαιρίες. Για τα παιδιά του Ολυμπιακού έχω να πω και κάτι ακόμη, μου έχουν κάνει τρομερή εντύπωση οι δηλώσεις τους και το πόσο συγκρατημένοι είναι παρόλο που είναι πρωταθλητές Ευρώπης. Συγχαρητήρια και πάλι στη διοίκηση και τους προπονητές του Ολυμπιακού που τους έδωσε ευκαιρία και τους αξιοποίησε».

Τι να περιμένουμε στον αυριανό δεύτερο τελικό. Συμφωνείς με την άποψη πως το αυριανό παιχνίδι ίσως να είναι και το κρισιμότερο της σειράς;

«Δεν είναι κανένα ματς πιο κρίσιμο από κάποιο άλλο και όλα μπορεί να συμβούν σε μια σειρά πέντε αγώνων. Θεωρώ πως δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η έδρα, ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει στο ΟΑΚΑ αύριο και ο Παναθηναϊκός την Κυριακή στο ΣΕΦ. Δεν θα είναι εύκολο ο Παναθηναϊκός να παραδόσει τα όπλα, ο Παναθηναϊκός έχει Ομπράντοβιτς, έχει Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους, Μπατίστ, οπότε μην τον ξεγράφει κανείς. Αναμένεται μια μεγάλη σειρά τελικών με τεράστιο ενδιαφέρον και τα πάντα είναι ανοιχτά. Και οι δύο ομάδες κουβαλάνε, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους, αφόρητη πίεση και έτσι θέλουν πολύ αυτό το πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος επαναλαμβάνω πως θα δούμε σπουδαία ματς γιατί έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε στο πρωτάθλημα μας δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, οπότε ας τις απολαύσουμε».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χρόνια πολλά Αντώνη!!!!!!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χρόνια πολλά Αντώνη!!!!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ