2012-05-23 03:51:27
Φωτογραφία για Ιράν εναντίον Reuters εξ αιτίας ανυπόστατου ρεπορτάζ για γυναίκες νίντζα δολοφόνους [Βίντεο]
«Χιλιάδες γυναίκες – νίντζα εκπαιδεύονται στο Ιράν ως δολοφόνοι» ήταν ο τίτλος του «ρεπορτάζ» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο το ιρανικό γραφείο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Δυστυχώς το «ρεπορτάζ» δεν είχε ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι γυναίκες που εμφανίζονταν στο βίντεο και οι οποίες παρακολουθούσαν μαθήματα σε μια επαρχιακή σχολή πολεμικών τεχνών διαμαρτυρήθηκαν εντόνως και το πρακτορείο αναγκάστηκε να ανασκευάσει τον τίτλο σε : «Τρεις χιλιάδες γυναίκες εκπαιδεύονται ως νίντζα στο Ιράν». Λίγο αργότερα απέσυρε ολοκληρωτικά το «ρεπορτάζ».

Χθες Δευτέρα 21 Μαΐου οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκινάνε δικαστικό αγώνα εναντίον του πρακτορείου, τα γραφεία του οποίου στην Τεχεράνη έχουν κλείσει από την εποχή που κυκλοφόρησε το ατυχές «ρεπορτάζ». Εργαζόμενοι στο Reuters έχουν αρνηθεί να κάνουν δηλώσεις, τονίζοντας ότι η διεύθυνση του πρακτορείου τους έχει απαγορεύσει να τοποθετηθούν δημοσίως σχετικά με το γεγονός.

Τώρα πως γίνεται το Ιράν να διμαρτύρεται για το ρεπορτάζ του Reuters την ώρα που άλλα ρεπορτάζ κρατικών τηλεοπτικών σταθμών διαφημίζουν τις επιδόσεις των γυναικών του Ιράν στις ειδικές δυνάμεις είναι το λιγότερο περίεργο.
 defencenet
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ