2012-05-23 03:46:03
Φωτογραφία για Κρ.Λαγκάρντ: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να στηρίξουν την ανάπτυξη
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αλλαγών στο ελληνικό πρόγραμμα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ που καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να αρχίσουν...έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους Ευρωπαίους εταίρους και το Ταμείο.

Πιο συγκεκριμένα, η Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ότι «η σαφής προτίμηση του ΔΝΤ» είναι το διεθνές σχέδιο για την εξυγίανση της οικονομίας της «να υιοθετηθεί από την πολιτική εξουσία που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου» και «οι πολιτικές δυνάμεις να αρχίσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο ταυτοχρόνως με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ». Ωστόσο, «δουλειά του ΔΝΤ είναι να μελετάει όλες τις πιθανές εναλλακτικές» σημείωσε με νόημα η γενική διευθύντρια του Ταμείου.

«Θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη, ιδιαίτερα μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων κι όχι με μέτρα ανάκαμψης, «καθώς δεν πιστεύουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση των κρατών- μελών τους το επιτρέπει» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο.


Σε ερώτηση για τα μέσα που θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η κρίση στην ευρωζώνη, η κ. Λαγκάρντ πρότεινε «έναν καλύτερο καταμερισμό του δημοσιονομικού βάρους» ανάμεσα στις χώρες-μέλη. «Υπάρχουν πολλά μέσα για να φτάσουν εκεί» πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ σημείωσε χθες ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προχωρήσει σε «σοβαρές βελτιώσεις» από τότε που άρχισε η κρίση, επικαλούμενη ως παράδειγμα τις βαθύτατες μεταρρυθμίσεις σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Επίσης χαιρέτισε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να «δημιουργηθεί ένα πιο σοβαρό τείχος ασφαλείας» μέσω της ενίσχυσης του ταμείου χρηματοπιστωτικής βοήθειας της ευρωζώνης, όπως και τη δράση της ΕΚΤ, η οποία χαμήλωσε τα επιτόκιά της.

«Όλα αυτά είναι σοβαρά, όμως θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα» επέμεινε σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ