2012-05-22 19:57:42
Φωτογραφία για Στο ΣτΕ για τις συντάξεις οι συνταξιούχοι της αγροτικής τράπεζας
Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα... κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη των  αποφάσεων του Υπουργείου Εργασίας με τις οποίες επιβλήθηκε μείωση των κυρίων συντάξεων (σε ποσοστό 12% για το ποσό πέραν των 1.300 ευρώ) και  των επικουρικών συντάξεων (σε ποσοστά που αυξάνονται σταδιακά π.χ. 10% για σύνταξη έως 250 ευρώ, 15% από 250 έως 300 ευρώ κ.λπ.).

Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγε ο σύλλογος συνταξιούχων αγροτικής  τράπεζας και 17 μέλη του υποστηρίζοντας πώς είναι αντισυνταγματικές  τόσο οι μειώσεις όσο και ο νόμος 4051/2012.

Η αίτηση ακύρωσης αναφέρει πώς παραβιάζονται σειρά συνταγματικών διατάξεων . Αναφέρει ακόμα πώς οι μειώσεις είναι παράνομες γιατί δεν προβλέπεται ότι έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό είναι πώς οι συνταξιούχοι θεωρούν πως το όριο των 1.300 ευρώ είναι αυθαίρετο, καθώς «δεν συναρτάται με κάποιο λόγο δημοσίου συμφέροντος και φαίνεται ο νομοθέτης να  εκδικείται μία μόνο κατηγορία συνταξιούχων θεωρώντας τους υπεύθυνους  για το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας λόγω των σχετικά υψηλών συντάξεών τους».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ