2012-05-22 19:05:50
Φωτογραφία για ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ''ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Η σαφής προτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» είναι το διεθνές σχέδιο για την εξυγίανση της οικονομίας της «να υιοθετηθεί από την πολιτική εξουσία που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου» και «οι πολιτικές δυνάμεις να αρχίσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο ταυτοχρόνως με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ», τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ξεκαθάρισε ταυτόχρονα πως «δουλειά του ΔΝΤ είναι να μελετάει όλες τις πιθανές εναλλακτικές».

Σε δηλώσεις της από το Λονδίνο, η Λαγκάρντ κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωζώνης «να κάνουν περισσότερα» για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη, προχωρώντας σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και χωρίς να μεγαλώνουν τα ελλείμματα. «Θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη, ιδιαίτερα μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» κι όχι με μέτρα ανάκαμψης, «καθώς δεν πιστεύουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση των κρατών-μελών τους το επιτρέπει» δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη βρετανική πρωτεύουσα.


Σε ερώτηση για τα μέσα που θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρωζώνη, η κ. Λαγκάρντ πρότεινε «έναν καλύτερο καταμερισμό του δημοσιονομικού βάρους» ανάμεσα στις χώρες-μέλη. «Υπάρχουν πολλά μέσα για να φτάσουν εκεί» πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ σημείωσε τη Δευτέρα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προχωρήσει σε «σοβαρές βελτιώσεις» από τότε που άρχισε η κρίση, επικαλούμενη ως παράδειγμα τις βαθύτατες μεταρρυθμίσεις σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Επίσης χαιρέτισε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να «δημιουργηθεί ένα πιο σοβαρό τείχος ασφαλείας» μέσω της ενίσχυσης του ταμείου χρηματοπιστωτικής βοήθειας της Ευρωζώνης, όπως και τη δράση της ΕΚΤ, η οποία χαμήλωσε τα επιτόκιά της.

«Όλα αυτά είναι σοβαρά, όμως θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα», επέμεινε η Λαγκάρντ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα 5 ψέμματα του Αλέξη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα 5 ψέμματα του Αλέξη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ