2012-05-22 19:03:04
Φωτογραφία για Γερμανία: Δεν αλλάζουμε στάση για το ευρωομόλογο
Μία ημέρα πριν ξεκινήσει η άτυπη σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την οποία έχουν δημιουργηθεί αρκετές προσδοκίες, το Βερολίνο ξεκαθαρίζει με κάθε τρόπο ότι δεν... τίθεται θέμα ευρωομολόγων.

Η ίδια η Angela Merkel μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στο Βερολίνο δήλωσε πως η Ευρώπη απέχει ακόμη πολύ από τον σχηματισμό δημοσιονομικής ένωσης που είναι προϋπόθεση για την έκδοση κοινών ομολόγων, όπως προτείνει ο Francois Hollande. Επανέλαβε μάλιστα, ότι ανάπτυξη και δημοσιονομική προσαρμογή δεν είναι αντιφατικές έννοιες.

«Το ευρωομόλογο δεν είναι η λύση» δήλωσε επίσης ανώτατος αξιωματούχος της Γερμανίας που μίλησε ανώνυμα στο Reuters και συμπλήρωσε: «Το Βερολίνο δεν θα αλλάξει την στάση του παρά τις πιέσεις από τη Γαλλία και όχι μόνο».

Ο Γερμανός αξιωματούχος δεν θεωρεί μάλιστα ότι το θέμα πρέπει να περιληφθεί στη συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητηθεί η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για τις χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης όπως η Ελλάδα ή η Ισπανία, ούτε για εξερεύνηση νέων τρόπων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ